Sezamové vlnky s domácí sladkokyselou chilli omáčkou

mika59 Kuchařka:

Bramborová jídla 2 názory

Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů
59

Suroviny

5 - 6 brambor
2 lžíce oleje
1 lžíce sezamového semínka
1 ČL mleté papriky
sůl
Omáčka:
100 g pískového cukru
40 ml vinného octu
60 ml vody
2 lžičky chilli pasty (nebo podle chuti)
1 rovná lžíce solamylu
1 utřený stroužek česneku
sůl
pepř
parmazán (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okrájené brambory nakrájíme vlnitým nožem na větší hranolky. Důkladně je osušíme a dáme na plech s pečícím papírem. Olej smícháme s paprikou a sezamem. Brambory v oleji obalíme a pečeme cca 30-40 minut do křupava. V polovině podle potřeby otočíme. Solíme hotové.

  2. Na omáčku svaříme vodu, ocet a cukr. Přidáme chilli, česnek, sůl a pepř. Solamyl rozmícháme v trošce vody a přilijeme k základu. Společně povaříme 2-3 minuty a necháme vychladit. Omáčku použijeme takhle samotnou nebo ji můžeme smíchat s majonézou nebo zakysankou.

Poznámka

Omáčku dochucujte chilli pastou opatrně. Každá je jiná, tak začněte lžičkou a podle chuti přidávejte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sezamové vlnky s domácí sladkokyselou chilli omáčkou

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Oku lahodící brambůrky:-K

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    Zase další parádní recept, který určitě stojí za to ho vyzkoušet<3:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Další inspirace

Přidat podobné recepty

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo