Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 47 142 kJ / 11 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,38 g |
Tuky | 486,23 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 2,97 g |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 8,09 g |
Sacharidy | 1 492,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti. Zbylý krém na pomazání korpusu obarvíme potravinářskou barvou, aby ladil s marcipánem a krémem a korpus omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vymícháme do chladna a postupně naléváme po krajích na korpus, necháme ztéct po stěně a nakonec nalijeme na střed korpusu a rozetřeme do hladka, Necháme ztuhnout a pak zdobíme marcipánovými sovičkami. Krok 5: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti. Zbylý krém na pomazání korpusu obarvíme potravinářskou barvou, aby ladil s marcipánem a krémem a korpus omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vymícháme do chladna a postupně naléváme po krajích na korpus, necháme ztéct po stěně a nakonec nalijeme na střed korpusu a rozetřeme do hladka, Necháme ztuhnout a pak zdobíme marcipánovými sovičkami. Krok 5: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Zveřejněno 19. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík se sovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kkR
Moje poznámka
Dortík se sovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kkR
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
ZdeKy před 32 minutami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 33 minutami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 1 hodinou
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 2 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 3 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 3 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 3 hodinami
Cuketové bramboráky
Pechova.veronika84 před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort se sovičkou,
dorty se sovičkou
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
bílek,
mandlové aroma,
čokoláda na vaření
Komentáře (3)