Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 47 142 kJ / 11 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,38 g |
Tuky | 486,23 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 2,97 g |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 8,09 g |
Sacharidy | 1 492,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti. Zbylý krém na pomazání korpusu obarvíme potravinářskou barvou, aby ladil s marcipánem a krémem a korpus omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vymícháme do chladna a postupně naléváme po krajích na korpus, necháme ztéct po stěně a nakonec nalijeme na střed korpusu a rozetřeme do hladka, Necháme ztuhnout a pak zdobíme marcipánovými sovičkami. Krok 5: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti. Zbylý krém na pomazání korpusu obarvíme potravinářskou barvou, aby ladil s marcipánem a krémem a korpus omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vymícháme do chladna a postupně naléváme po krajích na korpus, necháme ztéct po stěně a nakonec nalijeme na střed korpusu a rozetřeme do hladka, Necháme ztuhnout a pak zdobíme marcipánovými sovičkami. Krok 5: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Zveřejněno 19. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík se sovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kkR
Moje poznámka
Dortík se sovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kkR
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 7 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 17 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Tématické fráze:
dort se sovičkou,
dorty se sovičkou
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
bílek,
mandlové aroma,
čokoláda na vaření
Komentáře (3)