Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 650 kJ / 633 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,08 g |
Tuky | 45,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 596 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít do nádivek nebo do strouhanky.
Krok 2: Vydlabané housky položíme na plech (můžeme použít pečící papír nebo dále na plech jen tak ) a na 160 stupňů mírně zapečeme po dobu cca 5 minut. Mistička nám tak zpevní. Dobré je použít housky z minulého dne, aby se dobře krájely.
Krok 3: Vyjmeme teplé housky z trouby. Do každé housky nasypeme strouhaný sýr, zakápneme smetanou a vlijeme vždy po jednom vejci. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme čerstvými omytými a a nasekanými bylinkami.
Krok 4: Plech s houskami vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme na 140 stupňů po dobu cca 20-25 minut. Nenecháme ale déle, aby pečivo bylo křehoučké a nebylo tvrdé.
Krok 5: Dál pak podáváme ozdobené strouhaným sýrem, bylinkami apod.
Zveřejněno 25. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrow
Moje poznámka
Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrow
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 7 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 12 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 7 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 8 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 8 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 10 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 12 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 13 hodinami
Tématické fráze:
zapečené housky se smetanou,
predpek v albertu,
teplota rozpékání rohlíků,
pečivo hvězdičky,
zapečená houska ze zakysanou smetanou,
rozpekat mrazene pečivo,
zapečené bagety se zakysanou smetanou,
zapečené pečivo se slaninou,
rozpékač housek,
pečivo se sýrem a zakysanou smetanou,
rozpekani tvrdeho peciva,
palačinky na slano se zakysanou smetanou,
jak rozpékat housky,
housky k rozpekanu,
recepty na zapékané pečivo s bylinkami,
rozpékat housky,
křupavé vafle křehké lívance,
jak rozpékat mražené pečivo,
zapekana houska se syrem slaninou a vejcem,
pivovarské maso se zakysanou smetanou
Suroviny:
houska,
sýr nastrouhaný,
vejce,
sůl,
pepř,
smetana 12%,
pažitka,
petrželka
Komentáře (7)
Rozpékat normální housky taky sice jde, ale tam se musí víc hlídat teplota a doba pečení, a ty normální po zchladnutí ztvrdnou daleko rychleji, takže se musí rychleji zkonzumovat