Ženský rozmar 2
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 224 kJ / 3 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,47 g |
Tuky | 158,48 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 427 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 470,91 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept pochádza z receptov zdedených po mojej mamke. V čase môjho detstva tento jednoduchý a veľmi chutný múčnik bol u nás na stole veľmi často. A tento starý a originálny názov si určite viacerí vybavia v pamäti.
Pridávam ako alternatívu k receptu od cathleen, pridala som do podobných. Odlišuje sa prípravou. Toto cesto je liate a kysne na plechu. Stretla som sa už aj s verziou, kde cesto je robené s práškom do pečiva.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2017 14:44
Veronika.Hrozna: Veronika, myslím, že žiadny predpis EÚ zdravý ľudský rozum nenašrbí. Lekvár bol, je a zostane, nech si to volá každý ako chce. A keď to bola u nás marmeláda do r. 2005, tak je aj od r. 2005. Všetka, nielen z citrusov. A povidla sú povidla. Šmytec. A máš úplnú pravdu s tým hrabaním. Aspoň ja súhlasím.
9. 3. 2017 14:18
tejaja: Taky si to sem nemusela dát! Taková pitomost ,opravdu jim v tom EU hrabe! Jen mě skoro trefil šlak !
9. 3. 2017 14:15
casino: K tomu není co dodat ,vzhledem k tomu co jsem si přečetla ,tak už lekvár a povidla nejsou ,nebudou a šmytec. Unie nám je zakázala. Budeme mít nějakou nátierku , to jsou koumáci ! Hlavičky ! Kdyby to nebylo tak pitomý,tak se nad tím usměju,takhle je mi jich jen líto!
9. 3. 2017 12:45
zizala:
9. 3. 2017 11:18
casino: A víte, že mě při psaní napadlo, že být zrovna přítomen, určitě už byste věc uváděl na pravou míru Vy?
9. 3. 2017 09:30
zizala:
No, zase jste mě předběhla, grrr...
("problém" s názvem je podobný jako u pomazánkového "másla", že)
No, zase jste mě předběhla, grrr...
("problém" s názvem je podobný jako u pomazánkového "másla", že)
9. 3. 2017 09:22
Veronika.Hrozna: Marmeláda je z citrusů
9. 3. 2017 09:09
tejaja: Je to dobré ,vonia to,je to sladké tak je to lekvár! Ja sa s ním nebavím o tom,ako sa chce volať!
9. 3. 2017 09:07
casino: Džem je s kousky ovoce,marmeláda je z propasírovaného ovoce bez kousků a slupek ! Džem je džem marmeláda je lekvár!
8. 3. 2017 20:23
magdalenka: Magduška, aj u nás je to tak, stále je to lekvár.
8. 3. 2017 20:10
casino: varíme asi džemy a ovocné nátierky. Pokiaľ viem, povidla sú bez pridania cukru, alebo s malým prídavkom. Napr. slivkové. Ale aj tomu u nás hovoríme slivkový lekvár...
A neviem, či je to správne - u nás doma bol jahodový, marhuľový aj malinový, aj hocijaký lekvár...
A neviem, či je to správne - u nás doma bol jahodový, marhuľový aj malinový, aj hocijaký lekvár...
8. 3. 2017 20:02
casino: U nás je to lekvár.
8. 3. 2017 18:50
Veronika.Hrozna: "...aj 8 kíl marhúl..."
tejaja: "Presne takto varím lekváre..."
Dámy, specifikujte co to vlastně vaříte, he ?
Já mluvím o zavařenině (marmeládě) či o džemu (jam) a vy vaříte patrně povidla
No, připadám si trošku jako s mým kamarádem: prý že za Moravou říkají kosovi a drozdovi stejně - drozd a strakapoudovi říkají stejně jako datlovi, tedy ďateľ
Veronika.Hrozna: Podrobnější popis?
Jak prosté, milá W
Kupte želírovací přípravek (Quittin je OK) a do mrtě dodržte postup který je psaný na každém pytlíčku
tejaja: "Presne takto varím lekváre..."
Dámy, specifikujte co to vlastně vaříte, he ?
Já mluvím o zavařenině (marmeládě) či o džemu (jam) a vy vaříte patrně povidla
No, připadám si trošku jako s mým kamarádem: prý že za Moravou říkají kosovi a drozdovi stejně - drozd a strakapoudovi říkají stejně jako datlovi, tedy ďateľ
Veronika.Hrozna: Podrobnější popis?
Jak prosté, milá W
Kupte želírovací přípravek (Quittin je OK) a do mrtě dodržte postup který je psaný na každém pytlíčku
8. 3. 2017 18:08
Veronika.Hrozna: Veronika, to je veľa, preto ti to zoxiduje, Rozdeľ si to na menej, stačí také 4 kg, potom urobíš ďalšie, Zacukrujem ich a nechám postáť, ale zakryté, aby zbytočne neprichádzali do styku so vzduchom.
Suchý dunst znamená, že zatvorené fľaše , ešte horúce, zabalíš do deky, až kým to nevychladne. Lekváre takto nerobím, fľaše jednoducho otočím hore dnom a je to. Do suchého dunstu dávam tekvicový kompót : https://www.toprecepty.cz/recept/4200-tykvovy-komp...
Suchý dunst znamená, že zatvorené fľaše , ešte horúce, zabalíš do deky, až kým to nevychladne. Lekváre takto nerobím, fľaše jednoducho otočím hore dnom a je to. Do suchého dunstu dávam tekvicový kompót : https://www.toprecepty.cz/recept/4200-tykvovy-komp...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 6 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 1 hodinou
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 4 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 4 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Židovská kuchyně pro nás může být inspirací a zpestřením jídelníčku
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Další recepty
Tématické fráze: zensky rozmar ženský rozmar recept koláč ženský rozmar ženský rozmar koláč řezy ženský rozmar recept ženský rozmar rozmar suchý dunst recepty-ženský rozmar buchta ženský rozmar recept na ženský rozmar zenaky rozmar ženský rozmar moučník varecha.sk moučníky řezy kolac rozmar recept na buchtu ženský rozmar ženský rozmar buchta kolač z nazvem zensky rozmar zensky rozmar s jahodami rozmar řezy recept
Suroviny: máslo, žloutek, cukr krystal, droždí čerstvé, mléko, mouka hladká, sůl, kůra citronová, džem meruňkový, bílek, cukr krystal, sůl
Ženský rozmar 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWD2
39 názorů