Lilková pizza s prefermentem

cathleen Kuchařka:

Pizzy 3 názory

54

Suroviny

na preferment:
90 g vody
90 g pšeničné chlebové mouky
ždibíček droždí (asi jako hlavička sirky velký)
dále:
80 g vody
3 lžíce oleje
210 g hladké mouky
lžička soli
Náplň:
sugo (rajčatová omáčka)
střední lilek
bazalka
olivový olej
mozzarella
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. ze surovin na preferment umícháme hladké těstíčko, které necháme zakryté asi 10-12 hodiny kynout.

  2. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho kynout přibližně 60-100 minut.
    Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečící fólií a znovu necháme nakynout. Pak potřeme lehce česnekem, tenčí vrstvou suga, posypeme oreganem nebo bazalkou, poklademe tenkými kolečky omytého lilku a zapečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C).

  3. Téměř upečenou pizzu ještě z trouby vytáhneme, poklademe mozzarellou a dopečeme.

Poznámka

Recept ze stránek Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/lilkova-pizza-s-preferm...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lilková pizza s prefermentem

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo