Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 271 kJ / 3 411 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,06 g |
Tuky | 297,68 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 688 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 29,10 g |
Postup přípravy
Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka a oloupaný česnek na plátky. Krok 3: Vše dáme do pekáčku a promícháme se solí, mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem. Krok 4: Do pekáčku přidáme porce bůčku kůží dolů a podlijeme skleničkou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 200 °asi 1 hodinu. Krok 5: Pak sundáme alobal a necháme maso opéct do červena, poté obrátíme kůží nahoru a pečeme dál, dokud kůžička není opečená (celkem asi 30 min).
Zveřejněno 24. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček pečený na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMxL
Moje poznámka
Bůček pečený na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMxL
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 2 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 20 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 20 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 2 minutami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 32 minutami
Tiramisu od babičky
Anny12 před 51 minutami
Chlupaté knedlíky
breha@email.cz před 52 minutami
Masová směs na špagety
MiroslavB před 2 hodinami
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 7 hodinami
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 10 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 11 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 11 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček v celku,
vepřový bůček na rozmarýnu,
pečený bůček s rozmarýnem,
bucek na rozmarinu,
bucek s rozmarynem,
krájený pečený bůček,
peceny bucek vcelku s nadivkou v alobalu,
pečený bůček krajeny,
pečený bůček,
pečený buček top recept,
pečený bůček v troubě,
pečený bůček vcelku,
jak se dela pečený bůček,
krájený búček,
plátky z bůčku pečené v troubě,
pečený bůček a krůtí,
pečený krájený bůček,
jak upeci bucek,
pomalu pečený bůček do zlatova,
pwčený bůček s rozmarýnem
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
mrkev,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)
"Kožuch" taky nařezávám, ale maso peču VCELKU
No, ale ta fotečka je obzvláště vypečená
***
Kolegyně Marika by vám patrně dala kartáč: https://www.toprecepty.cz/recept/4648-hrbate-maso/
Kdyby ale nebyl po ruce Al obal, asi by bylo lze nádobu na pečení zadeklovat i jen poklicí (je-li jaká vhodná k mání) jak se to dělá od nepaměti, že?
a s poklicí to samozřejmě jde taky