Hovězí plátky v marinádě z česneku a oregana, pečené v troubě

Suroviny 2 porce

4 plátky hovězího masa (měla jsem minutkové steaky)
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky omyjeme. Česnek prolisujeme. Na marinádu smícháme olivový olej, sůl, prolisovaný česnek a oregano.

  2. Plátky potřeme marinádou a položíme do pekáče nebo zapékací mísy. Zbylou marinádu vylijeme na plátky. Necháme odležet několik hodin, nejlépe přes noc.

  3. Plátky podlijeme trochou vody. Pekáč nebo zapékací mísu dáme do trouby na cca 180 stupňů a pečeme, než je maso měkké. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

  4. Po cca 1/2 hodině pečení přikryjeme víkem nebo alobalem, aby se plátky nespálily.

  5. Podáváme s bramborami nebo s rýží a zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Inspirace v březnovém magazínu Albertu u receptu na steaky v marinádě.

Komentáře k receptu Hovězí plátky v marinádě z česneku a oregana, pečené v troubě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pečené hovězí na česneku hovězí na česneku hovezi platky v zapeikaci mise hovězí plátky na česneku recept na hovězí plátky krkovice plátky pečená v troubě hovězí pečeně na česneku pečené hovězí plátky hovězí pečeně recept recepty z oregana