Hovězí plátky v marinádě z česneku a oregana, pečené v troubě

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

2 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

4 plátky hovězího masa (měla jsem minutkové steaky)
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
oregano
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky omyjeme. Česnek prolisujeme. Na marinádu smícháme olivový olej, sůl, prolisovaný česnek a oregano.

  2. Plátky potřeme marinádou a položíme do pekáče nebo zapékací mísy. Zbylou marinádu vylijeme na plátky. Necháme odležet několik hodin, nejlépe přes noc.

  3. Plátky podlijeme trochou vody. Pekáč nebo zapékací mísu dáme do trouby na cca 180 stupňů a pečeme, než je maso měkké. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

  4. Po cca 1/2 hodině pečení přikryjeme víkem nebo alobalem, aby se plátky nespálily.

  5. Podáváme s bramborami nebo s rýží a zeleninovým salátem.

Poznámka

Inspirace v březnovém magazínu Albertu u receptu na steaky v marinádě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky v marinádě z česneku a oregana, pečené v troubě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pečené hovězí na česneku hovězí na česneku hovezi platky v zapeikaci mise hovězí plátky na česneku recept na hovězí plátky krkovice plátky pečená v troubě hovězí pečeně na česneku pečené hovězí plátky hovězí pečeně recept recepty z oregana