Chleba z ovocné fermentované vody

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 1 názor

Suroviny

1. krmení:
110 g fermentované vody
90 g žitné celozrnné mouky
- promíchat a nechat cca 3,5 hodiny v teple kvasit
2.krmení:
100 g fermentované vody
90 g žitné celozrnné mouky
Dále do těsta:
120 g vody
350 g pšeničné chlebové mouky
2 rovné lžičky soli
drcený kmín
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny.
    K vykvašené směsi při 2.krmení přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba.

  2. K tomuto dvakrát krmenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout.

  3. Z nakynutého těsta na moukou posypaném stole vytvarujeme bochník, který necháme v pomoučené ošatce vykynout (cca 3 hodiny).
    Poté upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut).

Poznámka

Kvásek z fermentované ovocné vody https://www.toprecepty.cz/recept/53544-kvasek-z-fe...

Stejným způsobem jde zadělat vlastně jakýkoliv chlebík bez droždí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chleba z ovocné fermentované vody

Tématické fráze: fermentovaná ovocná voda prefermentovaná voda ovocná fermentovaná voda fermentovaná voda zadělání fermentované vody kvásek z fermentované vody kvásek z fermenované ovocné vody