Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 818 kJ / 1 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,37 g |
Tuky | 9,52 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 374,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny.
K vykvašené směsi při 2.krmení přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba. Krok 2: K tomuto dvakrát krmenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout. Krok 3: Z nakynutého těsta na moukou posypaném stole vytvarujeme bochník, který necháme v pomoučené ošatce vykynout (cca 3 hodiny).
Poté upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut).
K vykvašené směsi při 2.krmení přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba. Krok 2: K tomuto dvakrát krmenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout. Krok 3: Z nakynutého těsta na moukou posypaném stole vytvarujeme bochník, který necháme v pomoučené ošatce vykynout (cca 3 hodiny).
Poté upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut).
Zveřejněno 15. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z ovocné fermentované vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y4BE
Moje poznámka
Chleba z ovocné fermentované vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y4BE
Nejnovější recepty
Kakaové pohankové vafle s mangovým tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 16 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 17 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 17 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Langoše z jogurtového těsta jsou v horkovzdušné fritéze hotové do 10 minut: Stojí pár korun a připravit je zvládne každý
Hitem kaváren je ube latte z fialových batátů. Chutná po oříšcích, voní květinami a spolehlivě povzbudí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónová babeta
Hanka54 před 26 minutami
Šlehačkové koláčky
Hanka54 před 26 minutami
Vepřové závitky
Hanka54 před 26 minutami
Sváteční polévka z kachny („kaldoun“) paní hajné ze „Šlajfu“
Hanka54 před 26 minutami
Houbový kuba
Hanka54 před 28 minutami
Pikantní škvarková pomazanka
Hanka54 před 28 minutami
České tiramisu II.
Hanka54 před 28 minutami
Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Noumik před 6 hodinami
Tématické fráze:
fermentovaná ovocná voda,
prefermentovaná voda,
ovocná fermentovaná voda,
fermentovaná voda,
zadělání fermentované vody,
kvásek z fermentované vody,
kvásek z fermenované ovocné vody
Suroviny:
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (1)