Špagety s Bolognese omáčkou

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1 hodina 4 porce Těstoviny 5 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

500 g špaget
1 silnější kuřecí prso
1 sklenička (350 g) Bolognese omáčky
2-3 střední rajčata
3 stroužky prolisovaného česneku
1 PL cukru
sůl
1 střední cibule
2 PL oleje
1 dl červeného vína
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovatíme cibulku s prolisovaným česnekem, přidáme na kousíčky nakrájené maso spolu s na kostky nakrájenými rajčaty a povaříme, až se začnou rozvařovat a maso se opeče. Poté přidáme sůl, cukr, víno a omáčku. Na mírném ohni necháme vařit. 

  2. Mezitím uvaříme špagety dle návodu na obalu. Scedíme, promícháme s masem a omáčkou a podáváme. Má-li někdo zájem, může posypat sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špagety s Bolognese omáčkou

  • Dajda Dajda

    casino: No já bych si nejspíš stejně neodpustila poznámku k tomu kurióznímu česko-italskému názvu - ten se fakt nepodařil! 8-( Znáte mě! ;-)

    Eja 57: :-Q:-Q:-Q Vida! A hned budete mít 183 příspěvků!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No...má pravdu - ta sklenice se opravdu jmenuje Bolognese...nekecá:-D:-//
    Kdybych si někdy ze zoufalství dělala gulášovku z pytlíku tak to sem taky šoupnu:-//

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    Je to marnééé...
    Tady nepomůžou už ani uvozovky v názvu...
    No, třeba by to ale vyřešil název "Špagety s Bolognese omáčkou podle Lenky", že ;-)
    Znalí by věděli, že je to paskvil, ale avšak museli by držet pysk! :-8

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    No já bych se autorkou nechala poučit, jak se opéká maso na rozvařených rajčatech. :-O Ale je tady nejmíň tucet receptů na špagety s boloňskou omáčkou....

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Ach jo - to je ale hybrid:-! Kulinářský i jazykový:-O

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo