Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 830 kJ / 1 871 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,35 g |
| Tuky | 9,60 g |
| Vláknina | 23,23 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,02 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 377,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na rozkvas umícháme a necháme asi 10 hodin kvasit.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky - asi nebudete dělat podplameňáků tolik, klidně z půlky těsta vytvarujte dalamánky a kousky z druhé půlky těsta rozválejte na placku o průměru cca 15 cm.
Necháme v teple nakynout (asi hodinu, dvě, podle okolní teploty i síly kvásku). Krok 3: Podplamenice potřeme silnější vrstvou švestkových povidel, okraje jim potřeme vodou. Vodou potřeme i dalamánky a plech dáme péct do rozehřáté trouby dorůžova.
Po upečení je dobré okraje podplameňáků potřít rozpuštěným máslem.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti 1-2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na kousky - asi nebudete dělat podplameňáků tolik, klidně z půlky těsta vytvarujte dalamánky a kousky z druhé půlky těsta rozválejte na placku o průměru cca 15 cm.
Necháme v teple nakynout (asi hodinu, dvě, podle okolní teploty i síly kvásku). Krok 3: Podplamenice potřeme silnější vrstvou švestkových povidel, okraje jim potřeme vodou. Vodou potřeme i dalamánky a plech dáme péct do rozehřáté trouby dorůžova.
Po upečení je dobré okraje podplameňáků potřít rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potrnčené podplameňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm29
Moje poznámka
Potrnčené podplameňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mm29
Nejnovější recepty
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 18 minutami
Domácí veka
Přidáno před 12 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 13 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 42 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 12 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 12 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 13 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 15 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 16 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 18 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 19 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 19 hodinami
Tématické fráze:
podplamenice,
podplamenice recepty,
recept na podplamenice,
podplamenice recept,
kotrouše recept,
kotrouše recepty,
co jsou podplamenice,
podplemenice recept,
recept kotrouše,
pečivo podplamenice,
kotrouše -1 plech,
recepty kotrouše,
šupaky recept,
podplsmenice,
podplamenice se švestkami,
podplamenice-recept,
kotrouše recept,
kynuté kotrouše-recept,
kotrouše-recept,
sladké kotrouše
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
kmín drcený,
sůl,
povidla švestková
Komentáře (5)