

Rychlé jahodové muffiny
Suroviny 12 porcí
- 250 - 300 g jahod
- 3 vejce
- 180 g cukru krupice (lze ubrat)
- 80 g másla nebo Hery - rozpuštěné
- 200 g hladké mouky
- 0,5 balíčku prášku do pečiva
- vanilkové aroma nebo vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Celá vejce šleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme vlažné máslo, mouku s kypřidlem a aroma, dobře promícháme a nakonec zlehka (už ne šlehačem) vmícháme pokrájené čisté jahody.
Jahodové těsto rozdělíme do vymazaného a moukou vysypaného muffinového plechu nebo muffinových košíčků a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí.
Před podáváním můžeme pocukrovat.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce šlehat zvlášť žloutky s cukrem a sníh z bílků, může, ale je to zbytečné. Mám odzkoušeno, že výsledek je tak i tak velmi "žravý" :-) .
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlé jahodové muffiny
K receptu nejsou žádné komentáře.