Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 823 kJ / 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 21,20 g |
Vláknina | 0,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 0,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava majonézy vám zabere pouze minutku. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu.
Krok 2: Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.
Zveřejněno 12. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZBDJ
Moje poznámka
Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZBDJ
Nejnovější recepty
Řízky z pýchavky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 20 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 38 minutami
Americké okurky
Ala17 před 2 hodinami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 2 hodinami
Ohavečské brambory
Dycky před 2 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 4 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 6 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 7 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 7 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 8 hodinami
Tématické fráze:
omáčka aioli,
omáčka aioli recept,
tatarská omáčka z avokáda,
majonéza s avokádem,
avokádové recepty,
maloneza s cesnekem
Suroviny:
avokádo,
hořčice dijonská,
olej rostlinný,
cukr,
pepř mletý,
list medvědího česneku
Komentáře (5)
Trošku jsem ho upravila, neměla jsem medvědí česnek, použila jsem šťávu z limetky a dijonskou hořčici s ořechy, lžičku hnědého cukru - výsledek je vynikající, určitě budu dělat častěji. Díky