Smažený chřest s omáčkou Aioli

Helous Kuchař: Helous

Doba přípravy: 20 minut 1 porce Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

120 g chřestu
vejce
petrželka
10 g hladké mouky
10 g strouhanky
sůl
cukr
1 plát bílého chleba
30 ml oleje
50 g mix listových salátů
1 žloutek
30 g olivového oleje
Dijonská hořčice
limetková šťáva
česnek
sůl (Fleur de Sal)
bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chřest omyjeme a škrabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osušíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Vše osmažíme v rozehřátém oleji.

  2. Omáčka Aioli: Ze žloutků, oleje, hořčice, limetkové šťávy a česneku připravíme majonézu, kterou dochutíme solí a bílým pepřem. Chřest servírujeme na hnízdě z trhaných salátů.

Poznámka

Tento úžasný recept jsem získala na Slavnostech chřestu v Ivančicích, kde je takovýchto pochoutek ještě mnohem více. (http://www.slavnostichrestu.cz/)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený chřest s omáčkou Aioli

  • janatka janatka

    Takto připravený chřest jsem ochutnala poprvé a moc nám chutnal,zase jiná příprava.;-):-p

    Odpovědět

  • Helous Helous(neregistrovaný)

    A ještě jsem taky zjistila, že kromě těch slavností chřestu bude ještě festival chřestu po restauracích, to teda ještě nevím žádný podrobnosti, ale jak něco zjistím, tak to sem hnedka hodím

    Anna Kocikova:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+5:yes:Heký recept:yes:Díky za link na slavnosti:-)hezky jsem si o Ivančicích početla:-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    aj ked sparglu jedavam casto a vela, vyprazanu som este nikdy neochutnala. Na vyprazanie doporucujem pouzit vyhradne bielu sparglu, zelena je na vyprazanie prilis jemna chutou aj krehkostou.
    majoneza v recepte moze byt velmi chutna, kvoli tomu cesnaku. Zvycajna holandska omacka, ktora je varena, je, aspon pre mna, dost fadna.
    Ja dam plusko aj bez vyskusania a dufam, ze recept co najskor dostanej aj fotografiu.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: Je v této úpravě asi dobrý. přiznám se, že jsem ho nikdy nejedla, ale připravovali jsme ho v restauraci a byl hodně žádaný;-):yes: Heli, vítej na Topreceptech!!:-K:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak to je hodně zajímavé, to si uložím, chřest máme moc rádi, čerstvý tedy, v konzervě ani náhodou. S dovolením pořidávám odkaz na tu sůl ;-);-) http://www.khoysan.cz/fleur-de-sel-1-6.html, ve Zdravé výživě by měla být určitě, že?, jinak :-p:yes:, představivost mám dobrou a s klidem dávám bod. V sezoně určitě udělám
    Jo jinak tě vítám na topkách a určitě se ti tu bude líbit ;-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: chřest recepty aioli recept aoli recepty z chřestu aoli omacka limetkové aioli chřest recept smažený chřest aioli chřest s holandsku omáčkou recepty chrest recepty na chřest omáčka ajoli aoli recept recept aoli omáčka aoli chrest-recepty ajoli top recepty recepty z chrestu recept na smazeny chrest