

Ohavečské brambory
Suroviny
- brambory
- máslo
- česnek
- sůl
Postup přípravy receptu
Uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě.
Narovnáme na plech, lehce vymazaný nebo na pečící papír a rozmáčkneme hrnkem, miskou s lehce vypouklým dnem.
Rozehřejeme máslo, přidáme utřený česnek a potřeme rozmáčklé brambory, zapečeme 5 až 7 min., vyndáme, brambory otočíme, opět potřeme a znova zapečeme. Pak vyndáme a servírujeme. Dají se použít i jako příloha. Kdo má rád slanější může přisolit.
Vylepšení : Nemusí se používat česnek, ale koření, kdo jaké má rád (americké brambory, hranolky , atd.) i bylinky. Místo másla můžete použít olivový olej. Pří otočení brambor a zapečení můžete posypat i sýrem cihlou, parmazánem atd. Nechat lehounce zapéct 1 až 2 min.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ohavečské brambory
-
Ty brambory se po uvaření neloupou?
-
Chutné brambory, máme rádi takovou úpravu.Dělávám podobně v troubě, česneku dost i strouh. sýr
Název jsem ale také nevěděla -
Nadia22: Dej vědět jak chutnají.
-
Delam podobne, akorat, kdyz je rozmacknu, tak je opekam na panvicce v oleji do krupava. Priste zkusim podle tebe v troube....
-
leosek: ja poznám dedinu Ohaveč pri Jičíne...asi podľa nej.
A tieto zemiaky som v podobnej verzii sem pridávala, sú neskutočne dobré... -
Bezva nápad,už se na ně těším,jenom by mě zajímalo proč se tak jmenují