Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Omáčky 3 názory

Suroviny

1 zralé avokádo
1 KL jablečného nebo bílého vinného octa (můžete také použít citronovou šťávu)
1 KL dijonské hořčice
1 PL rostlinného oleje
špetka cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
+ na omáčku aioli pár listů medvědího česneku
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Příprava majonézy vám zabere pouze minutku. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu.

  2. Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    maris: Jé Maruško, už vyzkoušeno? To je fajn, že ti chutná, díky i za krásnou fotku :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Krásny recept, inšpirujúce foto.

    Odpovědět

  • maris maris

    Andreo, Tvé recepty mám moc ráda, dnes mi to nedalo a hned jsem tento musela vyzkoušet,:-).
    Trošku jsem ho upravila, neměla jsem medvědí česnek, použila jsem šťávu z limetky a dijonskou hořčici s ořechy, lžičku hnědého cukru - výsledek je vynikající, určitě budu dělat častěji. Díky:-) Dovolila jsem si přidat fotku;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčka aioli avokádové recepty maloneza s cesnekem

Zapomněl/a jsem heslo