Voňavý bezový sirup
Bezové květy nasbírejte ve vrcholné kondici a připravte z nich chutný sirup. Uchováte si tak trochu voňavého jara do podzimních plískanic. Práce vynaložená na přípravu bude při konzumaci zapomenuta.
Suroviny pro 6 litrů
6litrů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 001 kJ / 8 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 043,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Převaříme vodu, kterou necháme zcela vychladnout. Květy opatrně propláchneme (není nutné). Do sklenice skládáme květy a prokládáme kolečky citrónu. Zalejeme vodou až po okraj. Necháme 24 - 48 hodin v ledničce.
Krok 2: Přes sítko dáme plátýnko, přes které cedíme květy s citróny, vždy trochu vyždímeme. Do vzniklé bezinkové vody nasypeme konzervační pomůcku. Zahříváme s cukrem a kyselinou, dokud se nerozpustí, ale nenecháme vařit.
Krok 3: Láhve vypláchneme alkoholem. Horký sirup nalijeme do připravených láhví a necháme vychladnout. Skladujeme nejlépe v lednici.
Zveřejněno 31. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý bezový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ5o
Moje poznámka
Voňavý bezový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ5o
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 1 minutou
Pizza Valencia
Alena194 před 3 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 7 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 57 minutami
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Jahodový džem
Jolinka před 1 hodinou
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Tématické fráze:
voňavý sirup z bezinkových květů,
bezinkovy sirup plysen,
bezinkový sirup dr oetker,
bezinkový sirup oetker,
nejlepší recept na bezinkový sirup,
lahev na sirup,
bezinkový sirup plíseň,
pomůcka na konzervovani,
bezovy sirup konzervovani alkoholem,
bezinkový sirup z květů s alkoholem,
bezinkovy sirup z kvetu a citronovym sirupem,
bezinkový sirup postup,
recept dr oetker bezinkovy sirup,
kuchařka bezinkový sirup,
bezinkový sirup dr.oetker,
bezinkový sirup recept,
dr oetker pomůcka ke konzervování,
recept na bezinkový sirup,
top recepty bezinkovy sirup,
bezinkový sirup
Suroviny:
voda,
citron,
cukr,
kyselina citronová,
alkohol
Komentáře (5)
Nám by možná také vydržel, ale jen pokud bychom ho nevypili. Jenže, kdo by chtěl přehazovat z místa na místo v lednici rok překážející láhev.
Podobný sirup dělám z meduňky - nakrájet nadrobno a jinak je postup stejný jako u všech sirupů tohoto typu. Meduňka nám roste v rohu zahrady jako kopřivy a nám šťáva z ní chutná. A dá se dělat celé léto.