Voňavý bezový sirup
Bezové květy nasbírejte ve vrcholné kondici a připravte z nich chutný sirup. Uchováte si tak trochu voňavého jara do podzimních plískanic. Práce vynaložená na přípravu bude při konzumaci zapomenuta.
Suroviny pro 6 litrů
6litrů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 001 kJ / 8 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,04 g |
| Tuky | 2,88 g |
| Vláknina | 16,56 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 46 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2 043,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Převaříme vodu, kterou necháme zcela vychladnout. Květy opatrně propláchneme (není nutné).
Krok 2: Do čisté sklenice skládáme květy a prokládáme kolečky důkladně omytého citrónu. Zalejeme vodou až po okraj. Necháme 24-48 hodin v ledničce.
Krok 3: Přes sítko dáme plátýnko, přes které cedíme květy s citróny, vždy trochu vymačkáme. Do vzniklé bezinkové vody nasypeme konzervační pomůcku, cukr a kyselinu citronovou. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, ale nenecháme vařit.
Krok 4: Láhve vypláchneme alkoholem. Horký sirup nalijeme do připravených láhví a necháme vychladnout. Skladujeme nejlépe v lednici.
Zveřejněno 31. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý bezový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ5o
Moje poznámka
Voňavý bezový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ5o
Nejnovější recepty
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 8 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 10 hodinami
Bavorský guláš
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Cuketová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Jitinka před 2 hodinami
Krkovice zapečená se sýrem a zeleninou
MilanKopper před 2 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Blanca2 před 3 hodinami
Třeboňské kapří hranolky
mazlak před 3 hodinami
Vitacitový koláč
cuprova denisa před 4 hodinami
Halušky s brynzou
magdalenka před 5 hodinami
Vaječná tlačenka s masoxem
magdalenka před 5 hodinami
Tématické fráze:
voňavý sirup z bezinkových květů,
bezinkovy sirup plysen,
bezinkový sirup dr oetker,
bezinkový sirup oetker,
nejlepší recept na bezinkový sirup,
lahev na sirup,
bezinkový sirup plíseň,
pomůcka na konzervovani,
bezovy sirup konzervovani alkoholem,
bezinkový sirup z květů s alkoholem,
bezinkovy sirup z kvetu a citronovym sirupem,
bezinkový sirup postup,
recept dr oetker bezinkovy sirup,
kuchařka bezinkový sirup,
bezinkový sirup dr.oetker,
bezinkový sirup recept,
dr oetker pomůcka ke konzervování,
recept na bezinkový sirup,
top recepty bezinkovy sirup,
bezinkový sirup
Suroviny:
voda,
citron,
cukr,
kyselina citronová,
alkohol
Komentáře (6)
Nám by možná také vydržel, ale jen pokud bychom ho nevypili. Jenže, kdo by chtěl přehazovat z místa na místo v lednici rok překážející láhev.
Podobný sirup dělám z meduňky - nakrájet nadrobno a jinak je postup stejný jako u všech sirupů tohoto typu. Meduňka nám roste v rohu zahrady jako kopřivy a nám šťáva z ní chutná. A dá se dělat celé léto.