Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé lívance ze Samoty u lesa

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 6. 2018 15:45

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 655 kJ / 2 308 kcal
Bílkoviny92,68 g
Tuky27,56 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 509 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy414,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na hotové lívance jsem přidala čerstvé lístky měsíčku lékařského, sedmikrásky, doladila čerstvými třešněmi a maličko osladila smrkovým sirupem. :)

Na fotce jsou foceny lívance bezlepkové a na jejich přípravu jsem použila mouku Jizerku.

Dobrou chuť a mějte krásný den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Terez002

13. 6. 2018 13:33

hosta: Možná že dělám liťáky a říkám tomu Lívance :-D Také možnost. Děkuji za komentář a "Liťáky" to se mi líbí. :-) :-8

hosta

13. 6. 2018 11:45

Moje teta tomuhle říkala liťáky, něco mezi palačinkami a lívanci, pokud byly řidší, víc se rozlily a byly podobnější palačinkám, z hustějšího těsta víc lívancům:-)

Terez002

13. 6. 2018 10:57

maris: Nemáte za co. :-8 Dělám to takhle už pět let. :-8

maris

13. 6. 2018 10:31

Terez002: takže je děláš - velké lívance - řídké těsto, malé lívance - hutné těsto ? tak s tím jsem se ještě nesetkala. Přece záleží na tom, kolik těsta to pánve / lívanečníku / dáš, ne ?;-) No jak myslíš ;-):-) V každém případě děkuju za odpověď:-8

Terez002

13. 6. 2018 09:57

maris: Jde o velikost lívance třeba můj děda má rád slabé a větší, za to babička silné a malé. :) Každopádně nikdy je nemám stejné. :)

Lenunka

13. 6. 2018 08:15

maris: tak asi podle toho, jak moc se chce člověku drbat pánev, řídké těsto má tendence se připalovat, kdo koukal včera na Prostřeno, tak tam to bylo krásně vidět:-D

maris

13. 6. 2018 05:53

Terez002: Terezko, když už o tom mluvíš, můžeš mi, prosím, vysvětlit, proč někdy děláš těsto tuhé a někdy řídké ? Marně jsem o tom přemýšlela, ale nic mě nenapadá. Já když dělám lívance, tak se snažím, aby těsto mělo v podstatě vždycky stejnou konzistenci, o které vím, že výsledek bude nejlepší. Ale proč ho dělat někdy tuhé, někdy řídké, to opravdu netuším.....;-):-)

Terez002

12. 6. 2018 20:39

magdalenka: Dobrý den, chápu, že někdo takhle vařit neumí, ale jak jsem zmiňovala.... Jde o chuť a o to, jaké potřebuji těsto. Někdy ho dělám tuhé někdy řídké. Vejce přidávám podle oka. Ale děkuji za info, cením si ohlasu. Ani já jsem ale nedostala od maminky recept, kde byla hmotnost a počet surovin. Prostě mi jen řekla, že tam mám dát tohle a vše podle oka. :-) :-) Přeji hezký zbytek dne. :-8
Ale pro začátečníky jsem doplnila gramáž jednotlivých surovin. :)

magdalenka

12. 6. 2018 16:03

Ja by som sa prihovárala za úpravu receptu. Začiatočník naozaj netuší ani zhruba, koľko vajec, mlieka, múky... napr. by pomohlo na pol litra mlieka dávam toľko vajec, zhruba toľko múky.
(Ani týmto štýlom pridaný recept na piškotové cesto - múka, vajce, cukor by veľmi nepomohol - kto by si trúfol podľa toho niečo piecť?)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá lívance jak se dělá lívanec jak se dělá těsto na lívance lívance těsto řidší nebo tužší livance ridke těsto velký lívanec rychly livanec livance 1l mleka rychle lívance rychle bezlepkove lívance rychlé lívance s jahodami recept na livance z kypriciho prasku z 1l mléka lívance recept proč je těsto tuhé lívance gramáž litak z jahod

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, kypřící prášek, vejce, jahody, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Rychlé lívance ze Samoty u lesa

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0kQ5