Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Suroviny
Porce: 2 až 3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 422 kJ / 340 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,68 g |
Tuky | 7,86 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 117 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 49,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je spousta možností, jak halušky můžeme dochutit.
Já mám nejraději halušky s kysanou smetanou,stačí jen maličko přisolit a ňamka je hotová...
Fantazii a chutím se meze nekladou.
Jak jsem k tomu receptu přišla? Moje maminka i táta byli z východního Slovenska.
Po 2. světové válce se přistěhovali do Čech a maminka nám vařila tak, jak byla zvyklá.
No a později jsem i já začala její slovenská jídla vařit... Výborné jsou i vařené pirohy s povidly.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2019 17:59
18. 2. 2019 17:40
16. 2. 2019 23:27
Halušky so smotanou...u nás sa to nerobí, ale vyskúšala som časť podľa receptu, teda so smotanou. Zvyšok klasika, tentokrát s kyslou kapustou a tým, čo na halušky jednoznačne patrí-slanina. Na fotku som dala polovicu podľa tohto receptu, teda so smotanou, polovicu s kyslou kapustou.
Nebolo to so smotanou zlé, to rozhodne nie, ale klasika je klasika-bryndza, kapusta, kyslá kapusta, tvaroh...to je na nezaplatenie a tá spomínaná slanina.
V každom prípade halušky sú halušky.
10. 8. 2018 20:36
Dnes bylo krásně pod mrakem, konečně příjemné počasíčko...
Takže jsem Vám ten recept na vařené pirohy s povidly, konečně
přidala do receptů. Zkuste si je a dejte vědět jak Vám chutnaly.
...
Jen tak na okraj, jednoduchá jídla jsou nejzdravější.
Ta složitá i když dobrá dělají zažívací problémy. To ale není z mé hlavy.
10. 8. 2018 01:28
budu se do nich muset, jak čtu brzo pustit, abych si vše zvážila a neudělala zase
nějakou chybu.
Dělám je od oka, ale tady to musím uvést jako recept, jinak mi ho neuznají.
V těchto vedrech se mi je zrovna nechce dělat, mám zdravotní problémy...
Ale má přijít pár méně horkých dnů, tak by to snad šlo.
Tak ještě chvilinku vydržte.
9. 8. 2018 20:06
5. 8. 2018 17:33
paní moderátorko já jí odpověděla v jejím stylu, nic víc nic míň.
S nikým se tu taky nechci nijak dohadovat, nemám to zapotřebí.
Ale i ona by si to mohla vzít k srdci...
Paní moderátorko, prosím nechte to tak jak jsem to znovu opravila.
Je to tak lepší, děkuji.
5. 8. 2018 17:02
5. 8. 2018 15:37
mám dětské vidličky které mají krátké 3 bodce ale krásnou plochu právě na jemné rozmačkání...
Pokud se týká těch 5. alternativ, k vaší radosti jsem je vymazala a doufám že nyní už budete mít klid.
Zadávala jsem tu recept poprvé... Pozoruji že jste docela příjemná že???
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
5. 8. 2018 09:17
Líbí se mi vaše, v surovinách popsané, alternativy. Je ale otázne, zda by nebylo logičtější přesunout je na závěr postupu, či do poznámky
Většina zdejších údernic by z tohoto rcp vytvořila hafo "nových"
***
"Česnek propasíruji osolím jej a ještě vidličkou pěkně promačkám."
Trošku mi uniká smysl mačkání vidličkou
No, kdybyste ho ale utřela (na prkýnku! nééé že utěrkou nožem naplocho, tak to by teprve byla jemňoučká kašička, že
5. 8. 2018 06:59
1 kelímek 200g zakysané smetany, 250g selského bílého jogurtu,
3 - 4 větší stroužky česneku a sůl.
Česnek propasíruji osolím jej a ještě vidličkou pěkně promačkám. Všechny ingredience
smíchám a už nesolím. Kdo má rád hodně ostré může přidat i pálivou papriku v prášku...
Pálivou papriku v prášku někdy přidávám i do smaženého kysaného zelí.
4. 8. 2018 10:03
4. 8. 2018 09:44
děkuji, mám slzy na krajíčku... pa, pááá
4. 8. 2018 09:27
4. 8. 2018 09:17
už jsem tu chybu v receptu opravila. Ještě jednou dík, mě by to vůbec nenapadlo...
Ještě upřesnění, jako malá holka jsem halušky se ŠPEKEM nemusela. Jinak mě halušky vždy chutnaly...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 16 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 9 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 9 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ledové matcha latte a frappuccino jako ze Starbucksu: Zelený nápoj z čajového prášku dokonale osvěží a „nakopne“
5 častých chyb při výrobě domácích sýrů: Jak jim předejít
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
Další recepty
Tématické fráze: halušky recept východňarské slovenské halušky jak udělat nejlepší halušky vichodnarske pirohy aby halušky netmavly rcp na halušky se s kysaným zelím rcp na halušky se s kysaným zelím už jsem aj zapomnel na vichodnarske jasi udělat halušky domácí rcp na na halušky halušky s brynzou recept vychodnarské holubky nejrychlejsi a nejlepsi halusky východňarské pirohy s povidly halusky s vajickem a smetanou bramborové halušky halušky producer cz
Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, sůl
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOxW
25 názorů