Pečené krůtí stehno

Trinka Kuchařka: Trinka

Doba přípravy: cca1,5 hodiny 3 porce Drůbeží maso 5 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

570 g krůtího stehna
1 větší cibule
1 střední mrkev
1/2-1 lžička drceného kmínu
2 KL indické kari (vrchovaté)
mořská sůl s chilli a česnekem (Kotányi) dle chuti
1 zelené jablko (kyselé)
3 malé meruňky (zralé)
2 PL olivového oleje
2 PL worcestru
1 KL medu (vrchovatá)
1 KL hodně pálivé papriky (rovná)
1/4 l vody
Příloha:
vařené brambory ve slupce
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem rozdělila na 6 menších kousků, dala ho do keramického hrnce, na něj jsem dala nakrájenou cibuli, zalila olejem, posypala kmínem, promíchala a přiklopila keramickou poklicí.
    Hrnec jsem dala do vyhřáté trouby na 185°C.

  2. Poté jsem nakrájela jablko, meruňky se slupkou na centimetrové kostky, mrkev nakrájela na tenká kolečka a přidala je spolu do hrnce i s kořením kari, worcesterem, pálivou paprikou i medem, promíchala, přilila vodu, uzavřela poklicí a dala opět péct.

  3. Mezitím jsem umyla brambory se slupkou, zalila je vodou a dala vařit. Brambory se slupkou nesolím.

  4. Když bylo maso pěkně měkoučké, podávala jsem i s oloupanými bramborami.

Poznámka

Recept si vymyslela vaše Trinka.

Krůtí stehno bylo rozpůlené na dvě části, použila jsem tu větší. Krůtí maso je dietní, ale mě vadí jeho chuť, proto jsem vybrala výše uvedené suroviny, které se k sobě trochu chuťově hodí a výsledek byl docela k jídlu.

Nám nedělní oběd chutnal, proto jsem recept přidala i na toprecepty, snad bude chutnat i Vám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pečené krůtí stehno

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: Voda, v ktorej sa varia zemiaky v šupke, sa ani u nás nesolí. Solí sa až jedlo, ktoré z tých zemiakov robíme. ;-)

    Odpovědět

  • Trinka Trinka(autorka receptu)

    Casino

    Prostě, tak je vařila máma, neptala jsem se proč...
    Ani mě to nebylo divné, solila je až je oloupala.
    A tak to dělám taky tak. To je vše...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Zajímavé ingredience. Jablko, meruňky, worcester, med, samé dobré věci. Takže jsem si jistá, že to bude super jídlo.;-):yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    To, že nechválíte vlastní recept je chvályhodné :yes:
    No a to, že to nechválí jiní berte tak, že dobré zboží se chválí samo ;-)
    ***
    " Brambory se slupkou nesolím."
    A proč nesolíte? :-K

    Odpovědět

  • Trinka Trinka(autorka receptu)

    No, nechtěla jsem ten svůj recept nějak chválit a tak jsem ho napsala,
    jak jsem ho napsala. Jak vidím, bez toho to lidi netáhne...
    Už nechci do receptu zasahovat, aby to zase operátorky musely
    znovu opravovat, tak to dopisuji zde. Po pravdě nám chutnalo,
    hlavně jsem nemusela ničím zahušťovat, jelikož se jablko i mlada mrkev
    rozvařily a sos zahustily. Oběd měl opravdu zajímavou chuť,. byla jsem
    zvědavá, jak bude chutnat Vám. Veškeré ingredience se mohou v počtu zvýšit,
    dle množství masa a strávníků. Škoda, já mam ráda v jídle a chutích změnu,
    takže až si pořídíme krutí maso, udělám si tento recept třeba i z celého kila...

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na krůtí stehno pečená krutí stehna top recepty pecene kruti stehno krůtí stehna pečení kruti stehna pečená

Zapomněl/a jsem heslo