Pečené krůtí stehno

Trinka Kuchařka: Trinka

Doba přípravy: cca1,5 hodiny 3 porce Drůbeží maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

570 g krůtího stehna
1 větší cibule
1 střední mrkev
1/2-1 lžička drceného kmínu
2 KL indické kari (vrchovaté)
mořská sůl s chilli a česnekem (Kotányi) dle chuti
1 zelené jablko (kyselé)
3 malé meruňky (zralé)
2 PL olivového oleje
2 PL worcestru
1 KL medu (vrchovatá)
1 KL hodně pálivé papriky (rovná)
1/4 l vody
Příloha:
vařené brambory ve slupce
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem rozdělila na 6 menších kousků, dala ho do keramického hrnce, na něj jsem dala nakrájenou cibuli, zalila olejem, posypala kmínem, promíchala a přiklopila keramickou poklicí.
    Hrnec jsem dala do vyhřáté trouby na 185°C.

  2. Poté jsem nakrájela jablko, meruňky se slupkou na centimetrové kostky, mrkev nakrájela na tenká kolečka a přidala je spolu do hrnce i s kořením kari, worcesterem, pálivou paprikou i medem, promíchala, přilila vodu, uzavřela poklicí a dala opět péct.

  3. Mezitím jsem umyla brambory se slupkou, zalila je vodou a dala vařit. Brambory se slupkou nesolím.

  4. Když bylo maso pěkně měkoučké, podávala jsem i s oloupanými bramborami.

Poznámka

Recept si vymyslela vaše Trinka.

Krůtí stehno bylo rozpůlené na dvě části, použila jsem tu větší. Krůtí maso je dietní, ale mě vadí jeho chuť, proto jsem vybrala výše uvedené suroviny, které se k sobě trochu chuťově hodí a výsledek byl docela k jídlu.

Nám nedělní oběd chutnal, proto jsem recept přidala i na toprecepty, snad bude chutnat i Vám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pečené krůtí stehno

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo