Brambory s batáty a slaninou

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

500 g brambor
500 g batátů
150-200 g uzené slaniny
sůl
pro 2. variantu:
100 g strouhaného sýra
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky a batáty očistíme a narežeme na plátky asi 5 mm hrubé. Slaninu nakrájame na tenké plátky hrubé asi 3-4 mm.

  2. Do olejom vymasteného pekáčika ukladáme striedavo plátky zemiakov, batátov a slaniny. Jemne posolíme.
    Vložíme do rúry zakryté a na 180°C pečieme domäkka.

  3. Potom máme 2 možnosti:
    1. Odkryjeme a zapečieme odkryté asi 10 min a podávame ako prílohu k mäsu.
    2. Posypeme strúhaným syrom, zapečieme a podávame so šalátom alebo zeleninou ako hlavné jedlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Brambory s batáty a slaninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo