Pomalu pečený vepřový guláš

ToulavejTucnak Kuchařka: ToulavejTucnak

Doba přípravy: 190 minut 4 porce Vepřové maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

800 g vepřové pečeně bez kosti
3 středně velké petržele, oloupané, nakrájené na silnější kolečka
2 velké mrkve
1 velká cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce sladké papriky
500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
230 g zelených fazolek
125 ml zakysané smetany
2 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájené vepřové maso nasypeme do pekáčku, přidáme kolečka petržele, mrkve, cibule i plátky česneku a promícháme. Posypeme dvěma lžícemi papriky, zalijeme vývarem, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 3 hodiny.

  2. 30 minut před koncem pečení vmícháme do guláše i zelené fazolky.

  3. V malé mističce smícháme zbylé 2 lžíce papriky, zakysanou smetanu, kukuřičný škrob, sůl, pepř, směs přidáme do guláše a 10 až 15 minut prohříváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pomalu pečený vepřový guláš

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo