Kynutý koláč s povidly

ToulavejTucnak Kuchařka: ToulavejTucnak

Doba přípravy: 80 minut 24 porcí Moučníky , Kynuté 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Drobenka:
230 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
1 vanilkový a 1 skořicový cukr
150 g másla
Těsto:
380 g hladké mouky
1 sušené droždí
špetka soli
1 vejce
75 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 ml vlažného mléka
50 g rozpuštěného másla
hladká mouka na vál
tuk a hrubá mouka na formu
Náplň:
250 g povidel
2 lžíce mléka
Na ozdobu:
1 poleva v prášku s citronovou příchutí
3 lžíce vody
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu drobenky v míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo a ručně vypracujeme sypkou směs. V jiné míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut kynout na teplém místě.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát 30x40 cm, ten přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřeme povidla.

  3. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát 30x40 cm, opatrně ho položíme na povidla. Na několika místech ho propícháme vidličkou, potřeme mlékem a posypeme drobenkou.

  4. Koláč pečeme při teplotě 180 °C zhruba 35 minut. Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu na obalu a ještě horký koláč jí polijeme, pak ho necháme vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kynutý koláč s povidly

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo