Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové langoše s nivou

Klasické langoše známe všichni. Zkusme si je ale připravit s malou obměnou - do těsta přidáme zakysanou smetanu, a hotové, ještě horké langoše potřeme směsí hustého bílého jogurtu, smíchaného s česnekem a strouhanou nivou.

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 269 kJ /
1 737 kcal
Bílkoviny61,73 g
Tuky28,44 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 303 mg
Sodík 3,49 g
Sůl0,44 g
Sacharidy302,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce smícháme se smetanou. Do mouky přidáme sůl a sodu. Přidáme smetanu a mléko přidáváme postupně. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu. Krok 2: Lžící odebíráme kousky (je-li třeba podsypeme), uděláme bochánek a roztlačíme na placku. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Odkládáme na papírový ubrousek. Krok 3: Jogurt smícháme se sýrem, česnekem a dochutíme. Langoše potíráme připravenou jogurtovou směsí a můžeme posypat strouhaným sýrem.

TIP: Další recepty na langoše

Zveřejněno 15. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové langoše s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dj1q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové langoše s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dj1q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Johanka128: Je to hodně roků, co jsme je tak v Maďarsku na dovolené jedli po prvé, tak to také podle nich dělám, máme to rádi.:-K:-K:-K:-K

Také je peču, jsou moc dobré, ale mažu je trochou vody s olejem a česnekem. Příště to obložím také tak, musí to být vynikající.

Jaromira18: Proč vodou?

Johanka128: Pretože takto sa maďarské langoše robia. :-) Potrú sa olejom s trochou vody (takže nie len vodou) a cesnakom a jedia sa buď takto alebo na ne dáš ešte podľa chuti strúhaný syr, tatarku, kečup...Langoš musí byť veľký, v strede tenučký a na pokrajoch hrubší, to je tým, ako sa cesto rukami vyťahuje do kruhu. ;-)

Tématické fráze:
recept na langoše, langoše recept, recepty s nivou, niva recepty, recepty z nivy, recepty na langoše, zakysané smetana s s nivou, langoše s, langoše recepty, těsto na smetanově langoše recept, domácí smetanový langoše

Suroviny:
mouka hladká, smetana zakysaná, vejce, mléko, soda jedlá, sůl, olej, jogurt, strouhaná niva, česnek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu