Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 431 kJ / 3 927 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,63 g |
Tuky | 300,10 g |
Vláknina | 53,50 g |
Cholesterol | 626 mg |
Sodík | 5,30 g |
Sůl | 12,78 g |
Sacharidy | 142,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme jednu větší cibuli na půlkolečka (jemná). Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm (já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu).
Oloupeme stroužky česneku (můžeme propasírovat nebo - to mám radši rozdrtíme nožem) a nakrájíme na jemné plátky.
Odsypeme si asi 100 g zeleniny (může být i čerstvá). Já preferuji mraženou z důvodu rychlejší přípravy. Zde jsem použil mix - hrášek, houby, kukuřice, červená paprika a mrkev. Množství zeleniny je na vás podle chuti. Pro mne bylo optimální 100 g.
Tenké párky (něco jako vídeňské), nejlépe paprikové, nakrájíme na malá kolečka, kuřecí maso (prsíčka) na nudličky. Krok 2: Rozpálíme olej, vhodíme cibulku a necháme ji jen krátce zatáhnout. Krok 3: Přidáme slaninku a opravdu málo kari koření. Vše krásně cca 4 minuty posmažíme. Krok 4: Přihodíme mleté maso, posypeme kajenským pepřem, chilli, červenou pálivou paprikou a červenou paprikou. Mleté maso se pokusíme rozdělit na co nejmenší kousky (drobečky) a smažíme 7-10 minut. Krok 5: Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme 3 šplíchy maggi a kávovou lžičku sójové omáčky. Vše smažíme 7-10 minut. Krok 6: Vhodíme na kolečka nakrájené párky a smažíme ještě 3 minuty. Krok 7: Zasypeme mraženou zeleninou, podlijeme portským vínem a smažíme další 3 minuty. Krok 8: Do směsi vsypeme 3 plechovky červených fazolí i s nálevem (použil jsem 400 g plechovky, kde je asi 200 g fazolí a 200 g tekutiny). Samozřejmě i zde je to věc chuti, pokud máte raději více fazolí, lze na tolik masa dát ještě jednu konzervu. Povaříme asi 8-10 minut. Krok 9: Přidáme rajský protlak, dosolíme a dokořeníme (kajenským pepřem, chilli) dle potřeby. Povaříme cca 3 minuty a na konci vhodíme 4 stroužky česneku (propasírovaného nebo mně vyhovuje spíše rozdrceného nebo nakrájeného na tenoučké plátky). Krok 10: Jako poslední dáme kelímek Crème fraîche a minutu povaříme. Tento bod není nutný, opět záleží na chuti. Pokud vynecháme Crème fraîche, je jídlo takové ostřejší a s Crème fraîche získá takovou jemnost. Krok 11: Jsem jeden z lidí, který ví, že na chleba se těžko dělá, proto to jím bez chleba. Samozřejmě, je vhodné k jídlu podávat chléb.
Oloupeme stroužky česneku (můžeme propasírovat nebo - to mám radši rozdrtíme nožem) a nakrájíme na jemné plátky.
Odsypeme si asi 100 g zeleniny (může být i čerstvá). Já preferuji mraženou z důvodu rychlejší přípravy. Zde jsem použil mix - hrášek, houby, kukuřice, červená paprika a mrkev. Množství zeleniny je na vás podle chuti. Pro mne bylo optimální 100 g.
Tenké párky (něco jako vídeňské), nejlépe paprikové, nakrájíme na malá kolečka, kuřecí maso (prsíčka) na nudličky. Krok 2: Rozpálíme olej, vhodíme cibulku a necháme ji jen krátce zatáhnout. Krok 3: Přidáme slaninku a opravdu málo kari koření. Vše krásně cca 4 minuty posmažíme. Krok 4: Přihodíme mleté maso, posypeme kajenským pepřem, chilli, červenou pálivou paprikou a červenou paprikou. Mleté maso se pokusíme rozdělit na co nejmenší kousky (drobečky) a smažíme 7-10 minut. Krok 5: Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme 3 šplíchy maggi a kávovou lžičku sójové omáčky. Vše smažíme 7-10 minut. Krok 6: Vhodíme na kolečka nakrájené párky a smažíme ještě 3 minuty. Krok 7: Zasypeme mraženou zeleninou, podlijeme portským vínem a smažíme další 3 minuty. Krok 8: Do směsi vsypeme 3 plechovky červených fazolí i s nálevem (použil jsem 400 g plechovky, kde je asi 200 g fazolí a 200 g tekutiny). Samozřejmě i zde je to věc chuti, pokud máte raději více fazolí, lze na tolik masa dát ještě jednu konzervu. Povaříme asi 8-10 minut. Krok 9: Přidáme rajský protlak, dosolíme a dokořeníme (kajenským pepřem, chilli) dle potřeby. Povaříme cca 3 minuty a na konci vhodíme 4 stroužky česneku (propasírovaného nebo mně vyhovuje spíše rozdrceného nebo nakrájeného na tenoučké plátky). Krok 10: Jako poslední dáme kelímek Crème fraîche a minutu povaříme. Tento bod není nutný, opět záleží na chuti. Pokud vynecháme Crème fraîche, je jídlo takové ostřejší a s Crème fraîche získá takovou jemnost. Krok 11: Jsem jeden z lidí, který ví, že na chleba se těžko dělá, proto to jím bez chleba. Samozřejmě, je vhodné k jídlu podávat chléb.
Zveřejněno 23. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlapská pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAXr
Moje poznámka
Chlapská pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAXr
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 3 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 18 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 23 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
LuKrajKa před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
David Salamánek před 1 hodinou
Cuketové zelí dušené
vanilj před 1 hodinou
Rychlá polévka z mletého masa
Kajkajak před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 3 hodinami
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 3 hodinami
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 3 hodinami
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 3 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Pechule před 3 hodinami
Majonézové kynuté buchty
LenaCiz před 4 hodinami
Suroviny:
česnek,
protlak rajčatový,
směs zeleninová mražená,
slanina,
fazole sterilované,
víno portské,
cibule,
maso mleté,
párky,
omáčka sojová,
maso kuřecí,
koření,
crème frâiche,
koření kari,
koření chilli,
pepř cayenský,
paprika sušená pálivá
Komentáře (2)
Zdá sa, že ste do receptu použili všetky jedy, ktoré ste v kuchyni našli, bez rozdielu, či sú tradičné v čínskej, indickej alebo stredoeurópskej kuchyni.
A výsledok?
Zmes, ktorá sa nedá identifikovať.
Škoda...