Zapečená bagetka se šunkovou pomazánkou

dajjin Kuchařka: dajjin

Doba přípravy: 20min 4 porce Slané pečivo 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

francouzské bagetky
Pomazánka:
šunka
sýr na strouhání (eidam nebo gouda)
trocha parmazánu
2 větší stroužky česneku
zakysaná smetana
2 lžíce majonézy
sůl a pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme pomazánku.
    Nastrouháme tvrdý sýr a přidáme parmazán.
    Šunku nakrájíme na menší kostičky, kdo chce, může ji nastrouhat.
    Přidáme 2 lžíce majonézy a zakysanou smetanu (nikdy nedávám celý kelímek, většinou půlku, dle chuti a hustoty pomazánky), prolisovaný česnek a osolíme a opepříme.
    Pomazánka by měla být hustá, aby "držela tvar".

  2. Bagetky rozkrojíme podélně, trochu vydlabeme a namažeme pomazánkou.

  3. Necháme zapéct ve středně vyhřáté troubě cca 5-8 minut.

Poznámka

Do pomazánky můžeme přidat ještě petrželku, pažitku nebo s jarní cibulkou taky chutná skvěle :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená bagetka se šunkovou pomazánkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít