Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik se špekáčkovými utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5LY
Moje poznámka
Aspik se špekáčkovými utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5LY
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 6 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 6 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 minutami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 23 minutami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 26 minutami
Africké kuře
Hypnos před 29 minutami
Šťouchané brambory
Benetka před 30 minutami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 50 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 52 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 56 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 hodinou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 2 hodinami
Tématické fráze:
utopenci v aspiku recept,
utopenec v aspiku,
utopenec v aspiku recept,
recept utopenci v aspiku,
utopenci recepty,
náprava v aspiku,
aspik jako utopenci,
utopenci recept,
aspik z utopence,
aspik z utopenců,
nalev na aspik,
aspik recept,
recept na utopence v aspiku,
recept - utopenci,
sladkokyselý nálev na aspik,
aspikové variace,
recept na utopence,
utopenci v aspiku,
čertovští utopenci
Suroviny:
okurka čerstvá,
cibule,
voda,
cukr krupice,
sůl,
ocet,
Komentáře (25)
Eja57: Děkuji
A s přidáním Majolky® a hořčice si na"kopečcích" doma určitě pochutnáme
casino: Na chybějící nápovědný text jsem nenarazil. Můžete mi prosím poslat odkaz na stránku, kde se to stalo? Klidně vzkazem, děkuji.
LÍDINY BÍLÉ KOPEČKY - RECEPTY JIŘINY BOHDALOVÉ
Do litru osolené vody se 3-4 lžícemi octa dáme vařit větší drůbeží drůbky nebo půlku kuřete. Uvařené nakrájíme a dáme zpět do vývaru.
2-3 lžíce želatiny necháme nabobtnat ve vodě (želatinu připravíme dřív, než dáme vařit kuře). Do vroucího vývaru přidáme nabobtnalou želatinu a už nevaříme. Dáme vychladnout. Do mísy dáme 2 Majolky®, 2 lžíce hořčice a 2 nastrouhané kyselé okurky. Rozředíme trochou nálevu z okurek nebo šlehačkou (smetanou). Vychladlý vývar s kuřecím masem smícháme s touto "tatarkou". Nalijeme do mističek vypláchnutých studenou vodou a dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním vyklopíme. Jsou k tomu dobré briošky.
(Do vývaru s kuřecího masa jsem přidala ½ lžičky soli. Vývar nepoužijeme všechen, ale před přidáním kuřecího masa a želatiny si jej odměříme, použijeme množství podle návodu na sáčku se želatinou!!!! Můžeme přidat proužky nakládané kapie.)