Sulc-huspenina z hříbků

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

1 silikonová forma na srnčí hřbet Studená kuchyně 16 názorů

Suroviny

350 g očištěných tvrdších hříbků
170 ml Deko nálev
230 ml vody
50 ml vody
1 sáček sypké želatiny 10 g
podle chuti a potřeby cukr krupice
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez pokličky vařit 10 minut.

  2. Hříbky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat.

  3. V kastrůlku převaříme 50ml vody a necháme trochu zchladnout. Vsypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.

  4. Mezitím dáme okapané hříbky opět do hrnce, zalijeme nálevem z Deka, přidáme 230ml vody a uvedeme k varu.

  5. Poté pozvolna vaříme 10 minut, stáhneme ze sporáku a přilijeme vidličkou prošlehanou želatinu.

  6. Formu na srnčí hřbet vyložíme mikrotenovou folií, naplníme ji hříbkovou směsí a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Podáváme s pečivem.

Poznámka

Nakládala jsem hříbky do sladkokyselého nálevu s Dekem. Zbyly mi hříbky i nálev, tak jsem udělala velice dobrou chuťovku..

Do hotového nálevu jsem přidala trochu cukru. Máme raději sladší, ale záleží na každého chuti.

Při krájení doporučuji použít hodně ostrý nůž.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 68 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sulc-huspenina z hříbků

  • Jana Remkova:Jani,děkuji:-K:-)Včera jsem dělala znovu:-p:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes::yes: super, Drahuš :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    radiator:Mili,jsem ráda,že jsi můj"sezonní nápad",když rostou houby, pochopila;-):-K

    Pokud nejsou k mání hřiby,dělávám ze zavařených žampionů v plechovce z Kauflandu a nálev dělám podle návodu na želetině s přidáním octa a nebo použiji sladkokyselý lák z načatých okurek.Zkoušela jsem to i z čerstvých žampionů,ale to nebylo ono:-/

    Tady jsem použila 170ml zhotoveného nálevu,naředělý 230ml vody,takže to nebyla žádná"trhavina".Jen samostatný nálev by byla opravdu pecka do žaludku:-)

    Zeleninu,hlavně na drobounké kostičky nakrájenou mrkev mám osobně v různých sulcích(huspeninách,aspicích)také ráda,už jen proto,že to i na řezu velice hezky vypadá:yes:
    Tady jsem se tentokrát přizpůsobila přání rodiny a barevnost pokrmu jsem alespoň doladila zelenou petrželkou:-))

    Všem děkuji za komentáře,připomínky i hodnocení :-K:-)

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...to se mi líbí:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • radiator radiator

    Další super nápad jak využít houby, které teď rostou "jako houby po dešti" ;-):yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    hanes24:S těma žampionama to není špatný nápad, hříbky taky nemám, a asi bych podle žížaly přidala nějakou zeleninku, určitě bych taky uvařila nějaký kořeněný aspik. Až koupím žampásky tak to udělám.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p zajímavý nápad;-):-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Super!!!!:yes::yes:+

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hezký nápad:yes::yes:, já bych pro barvu přidala kostičky nějaké zeleninky. A taky bych raději uvařila klasický octový kořeněný aspik, jako maris.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no mňam:yes::-D s chutí bych si dala:-p prostě nádhera:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    :yes::yes:Nezbyly mně ani hříbky, ani nálev neb žádné nemám, ale udělám z žampionů, ne? Jinak moc dobrý nápad:-!:yes::-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Dobrý nápad:-):yes:, já jen bych takhle na přímou spotřebu nedávala Deko. Na zavařování hub ho používám, ale tady bych připravila želatinu podle návodu a ochutila podle chuti.;-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Jéjda, toto vypadá ale SUPER jedle :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Colombo65:ivulinka:Děkuji:-):-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Se mi začaly sbíhat sliny:-p:yes::-*

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: huspenina z hub houby v sulcu sulc z hub zavařování hříbků hříbky zavařování aspik z hribku zavarovani huspenina jak pouzit zelatinu do sulcu min ihuspenina z pomalého hrnce deko na zavařování návod tlačenka z pravých hříbků hříbky v nálevu bez zavařování chutovky z hříbků hříbky v nálevu s dekem zavarovane hribky recepty sulc huspenina zavarovani zavarovani hub hribku zelatina do sulce zavařování sulce houby ve sladkokyselém nalevu s dekem