Utopenci v okurkovém nálevu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Studená kuchyně 2 názory

Suroviny

8 Čertových špekáčků
3 naložené sladkokyselé okurky
2 menší cibule
2 stroužky česneku
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 cl 8% octu
nálev ze sladkokyselých okurek
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky, pokud to jde, sloupneme ze střívka, uprostřed je podélně rozřízneme, ale nedokrojíme až dokonce.

  2. Okurky nakrájíme na silnější plátky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenká céčka a bobkové listy nalámeme.

  3. Do každého špekáčku vložíme plátek okurky a špekáčky naskládáme těsně vedle. Volné prostory mezi špekáčky proložíme cibulí, česnekem a bobkovým listem.

  4. Přidáme nové koření, zalijeme nálevem z okurek a na závěr přidáme i ocet. Sklenici uzavřeme a necháme v chladnu uležet 2-3 týdny .

Poznámka

Sklenici jsem použila o obsahu 1,5 l.

Ze Znojmia okurek (sklenice 680 g) vyšel na zalití špekáčků celý nálev.

Nápad s okurkovým nálevem mám od kamarádky. Špekáčky můžete použít i obyčejné s vysokým obsahem masa. Čertovské jsou hodně pikantní a pálivější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 665 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci v okurkovém nálevu

Tématické fráze: recept na utopence

Zapomněl/a jsem heslo