Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

850 ml zhotoveného sulcu Studená kuchyně 14 názorů

Suroviny

500 ml kuřecího vývaru (vařila jsem z 1 kg kuřecího skeletu)
200 ml vody (převařené, horké)
10 g čiré sypké želatiny (1 sáček Stilla Dolce)
1 mrkev (nadrobno nakrájená uvařená, můžeme vynechat)
maso ze skeletu (na menší kousky nakrájené uvařené)
1 lžíce libečku (nasekaného)
1 lžíce petrželky (nasekaného)
sůl
mletý pepř
silikonové, nebo jiné druhy formiček, nebo misek
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího kastrůlku dáme převařit 200 ml vody a odstavíme z ohně.

  2. Po 5 minutách vsypeme želatinu, vidličkou dobře promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.

  3. Mezitím nakrájíme obrané maso ze skeletu a pokud nám nevadí vařená mrkev, tak tu nakrájíme na drobné kostičky.

  4. Ohřejeme polévku, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené suroviny.

  5. Želatinu v kastrůlku znovu vidličkou prošleháme a přidáme do hrnce. Přisypeme nakrájené bylinky, všechno promícháme a nalijeme do formiček.

  6. Pokud použijeme jiný materiál, než je silikon, tak je lepší, když formičky (misky) vyložíme potravinářskou folií, nebo svačinovým igelitovým sáčkem.

  7. Dáme do lednice alespoň na 5 hodin zatuhnout. Poté z formičky vyklopíme na talíř. Můžeme lehce, každý podle své chuti pokropit octem naředěným vodou, posypat cibulkou a konzumovat s pečivem.

Poznámka

Já jsem dala do papiňáku do 1200ml vody na 3/4hodiny vařit kilo kuřecího skeletu (1kg/17,-kč) společně se zeleninou a kořením, jako klasickou obyčejnou polévku.

Spotřebovali jsme jen 3porce a ze zbylého 1/2litru vývaru, který jsem druhý den vytáhla z lednice, byl nádherný hustý sulc. Protože různé druhy sulců a huspenin jsou u nás doma v oblibě a na polévku bylo moc horko, tak jsem udělala tuto obyčejnou chuťovku, která vyšla i finančně hodně levně :-)

Od Marušky jsem tady našla podobný recept na aspik, který jsem už také dělala a byl moc dobrý, tak ho přidávám do podobných.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 76 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Prpcek: Děkuji za milý komentář a za vyzkoušení:-8:-KMy to máme moc rádi(obíračka z kuřecích skeletů,krůtích krků,křídel,králičího nebo vepřového masa):-)

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Odzkoušel jsem až nyní. Velmi dobré a jednoduché na suroviny. Děkuji za recept. :-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    clupmi:Miri já to ztuhnutí raději pro jistotu jistím tou želatinou:-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    U sulcu mám vždy strach, aby ztuhl ...http://miric.unas.cz/

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Kdepak ty loňské sněhy jsou.
    Bohužel, skelety za 17Kč/kg tak před 4 roky.
    Dnes mražené za 30, u řezníka až za 40Kč.
    Ale přesto pořád výhodné.
    Když jsou akce, tak se dají koupit i za 20Kč/kg.
    Ale jinak perfektní.
    Dělám do tlačenkové "nohavice".

    Odpovědět

  • belins:Děkuji:-KZa vyzkoušení budu ráda;-)Příprava není složitá a určitě si pochutnáte:yes:

    Odpovědět

  • belins belins(neregistrovaný)

    Taky to zkusím.Sulc mám moc ráda.:yes

    Odpovědět

  • Ivka Č.:Nenašla jsem ve Tvých receptech sulc z polévky:-)
    V receptech máš rosol ze želatiny s vodou a dochucený žampiony a zeleninou;-)To také dělávám,ale většinou na to používám zavařené hříbky ve sladkokyselém nálevu:-p
    Ivko,když si zadáš do vyhledavače sulc,huspenina,nebo aspik...tak se Ti zobrazí spousta dobrých receptů:-pVýběr je vážně bohatý:-)

    Danca::-DDanuš:-Dvidím,že ujídáme úplně stejně:-DZhruba před 14dny,po uvaření vepř.kolena jsem také další den zabořila lžíci do třepotavého sulcu.Ale po prvním soustu jsem s velkým sebezapřením část oddělila a nějak podobně,jako tady,jsem udělala pár"báboviček":-*
    A protože to bylo moc fajn,tak jsem to zopakovala z kuřecí polévky a rcp jsem přidala:-)Ono je to fakt za pár korun a možná si tuhle chuťovku někdo udělá jen pro sebe,třeba z jedné porce polévky:-))

    Děkuji všem za komentáře i hodnocení;-):-K

    Odpovědět

  • Ivka Č. Ivka Č.(neregistrovaný)

    To musí být dobrotka, mám to někde v receptech, ale ve formě, moc pěkné :-p;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Mńam, mňam:-p:-p:yes:. Tak mě napadá, že už jsem ten sulc vlastně taky několikrát mimoděk vyrobila...to když jsem dala polévku do lednice a druhý den ji vytáhla ztuhlou...a než jsem ji donesla na sporák ohřát, polovinu jsem snědla nastudeno lžící rovnou z hrnce:-O:-D:-D:yes::-K Nevypadalo to ale takhle krásně:-//:-D:-D

    Odpovědět

  • nigina nigina

    super nápad! :yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    :yes:Dělám téměř stejně a jsem nadšen. Dávám též petržel, celer a napíšu do Bobkových listů:-)):-D:-D;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    I u nás je aspik ve velké oblibě:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

Tématické fráze: recept na domácí sulc podle kluci v akci domácí huspenina kluci v akci huspenina kluci v akci recepty za pár korun kureci zulc sulc z kuřecího masa kuřeci domácí sulc huspenina z kuřete drůbeží sulc polévka ze sulcu kuřecíhuspenina huspenina se zeleninou huspenina z kuřecího kuřací sulc zulc sulc s zelatinou huspenina z kureciho masa drubezi huspenina recept na sulc huspenina s kuřete