Aspik v bílém aneb Lídiny bílé kopečky

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Studená kuchyně 4 názory

Suroviny

400 ml silného kuřecího vývaru
200 g Majolky® (tatarky)
250 g vařeného kuřecího masa bez kostí a kůží
200 g tvrdého sýru (Gouda, Eidam)
2 vařené mrkve
2 sladkokyselé okurky
1 barevná kapie
2 lžíce hořčice
2 lžíce nasekaných lístků nati petržele
20 g práškové želatiny
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vývar zahřejeme na cca 60 stupňů, vsypeme želatinu, metličkou dobře rozšleháme a necháme 10 minut nabobtnat.

  2. Mezitím do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a okurky. Přidáme na drobné kousky nakrájenou papriku, mrkev a kuřecí maso.

  3. Dále přidáme hořčici, zelené bylinky a majolku. Promícháme, přilijeme chladný vývar se želatinou a opět promícháme.

  4. Směsí naplníme tvořítka a dáme je nejlépe přes noc vychladit do lednice.

Poznámka

Máme rádi různé aspiky a huspeniny. Nedávno jsem dostala v komentářích na Topreceptech tip od MamlajdaD na Lídiny bílé kopečky od paní Jiřiny Bohdalové. Přidala jsem některé další suroviny a recept jsem si upravila podle svých představ.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 76 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aspik v bílém aneb Lídiny bílé kopečky

Zapomněl/a jsem heslo