Suroviny
Porce: 1-2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 131 kJ / 1 704 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,17 g |
| Tuky | 103,73 g |
| Vláknina | 14,50 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 1,97 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 46,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme cibuli na hrubo, orestujeme na oleji do zlatava. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, orestujeme do hněda.
Krok 2: Přidáme očištěná srdíčka, orestujeme, přidáme protlak, papriku, zalijeme 0,4 l vína (0,1 l necháme stranou), osolíme a opepříme. Vložíme nové koření a bobkový list. Dusíme, až jsou srdíčka měkká. Dle potřeby podléváme vodou. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, čerstvou majoránkou. Pokud je potřeba, zahustíme moukou.
Krok 3: Na závěr vlijeme zbytek vína, povaříme 1 min. Ozdobíme jarní cibulkou.
Zveřejněno 27. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášek srdíčko-vínečko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZLjQ
Moje poznámka
Gulášek srdíčko-vínečko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZLjQ
Nejnovější recepty
Batátová kaše
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 1 hodinou
Masová směs Mexiko
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 36 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 37 minutami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 38 minutami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 2 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 2 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 3 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 5 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 5 hodinami
Suroviny:
srdce kuřecí,
cibule,
slanina,
víno červené,
sůl,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
česnek,
majoránka čerstvá,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
cibulka jarní,
voda
Komentáře (1)