Kaštanová kaše (Kanada)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 406 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,02 g |
Tuky | 47,67 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 183,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve kaštany ostrým nožem nařízneme, poskládáme na pekáček, mírně podlejeme vlažnou vodou a necháme v troubě asi 15 minut zahřívat. Pak jdou snadno a čistě oloupat.
Krok 2: 500 g oloupaných a očištěných kaštanů uvaříme v osolené vodě a rozmixujeme. V rendlíku rozpustíme 50 g másla, vmícháme kaši, zalijeme horkou smetanou a promícháme s medem nebo cukrem.
Krok 3: Když dáme místo cukru mletý pepř či zázvor a sůl, získáme slanou kaši, která se dobře hodí i jako příloha k masům.
Zveřejněno 1. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaštanová kaše (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kE85
Moje poznámka
Kaštanová kaše (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kE85
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 2 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 13 minutami
Boloňské špagety
Lara.S před 34 minutami
Výborná fazolová polévka
Lara.S před 34 minutami
Gnocchi s kuřecím masem na kari, smetanou a listovým špenátem
Lara.S před 35 minutami
Křupavé bramboráky
Lara.S před 35 minutami
Mechový dort (se špenátem)
Lara.S před 35 minutami
Letní večeře
Kremrole před 1 hodinou
Rybí filé se sýrem
helca66 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Petra.21 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kaštanová kaše,
jak vyloupat jedlé kaštany,
kaše z jedlých kaštanů
Suroviny:
kaštan jedlý,
máslo,
smetana,
med
Komentáře (5)
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc