Segedín z bůčku
Segedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou klasiku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 589 kJ / 2 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,80 g |
Tuky | 180,58 g |
Vláknina | 27,12 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 402 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 61,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso, česnek a orestujeme.
Krok 3: Zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, bujón a dusíme maso do měkka.
Krok 4: Pak vložíme zelí a povaříme do jeho změknutí.
Krok 5: Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a guláš tím zahustíme a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 24. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4vq
Moje poznámka
Segedín z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4vq
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 13 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 22 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 1 hodinou
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 2 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 2 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 2 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 5 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 7 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 8 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 9 hodinami
Tématické fráze:
segedinsky z bucku,
recept na segedínský na guláš sbůčku,
nekysané zelí,
segedyn z ocasku,
segedín recept,
gulaš z pečeného bůčku,
sterilované zelí a segedin,
co naše babičky uměly segedinský guláš recept,
segedin z pečeného z bůčku,
segedin,
segedyn z bučku,
segedín z boku
Suroviny:
bok vepřový,
cibule,
česnek,
zelí sterilované,
smetana,
sádlo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
bujón
Komentáře (12)
Moje milovaná je M.J.Sandtnerová; vařeno tedy podle ní a při čekání na výsledek jsem brouzdal po rcp
Ukázalo se, že vařím segedín stejně jako Dajda: tedy bez divokého koření
...česnek jsem nakonec omilostnil a nebyla to chyba
...a bez bujónu
***
Radost a chuť mi trošku dost pokazila skutečnost, že maso bylo extra "cítit" prasečinou...
No, čím asi mělo "vonět", když bylo z vepřového, že?
Ale stejně by mě zajímalo v čem se to čuně vyválelo...
Proč ne česnek? Neříkám, že ho dávám zrovna 4 stroužky, někdy ho nedám vůbec, ale nakonec určitě ne, to pak česnek nedodá jídlu ten správný ocásek, ale minimálním povařením je právě cítit po česneku. No, každý vaří podle vlastní chuti a o tom to je, že
casino: Každý jsi něco najde že?
Segedín z nekysaného zelí? No budiž
Segedýn s česnekem