Segedín z bůčku
Segedínský guláš z bůčku přináší ještě větší šťavnatost a plnou chuť díky tučnějšímu masu. Kombinace voňavého zelí a smetanové omáčky dělá z tohoto jídla neodolatelnou klasiku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 589 kJ / 2 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,80 g |
Tuky | 180,58 g |
Vláknina | 27,12 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 402 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 61,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso, česnek a orestujeme.
Krok 3: Zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, bujón a dusíme maso do měkka.
Krok 4: Pak vložíme zelí a povaříme do jeho změknutí.
Krok 5: Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a guláš tím zahustíme a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 24. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4vq
Moje poznámka
Segedín z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4vq
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 35 minutami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 36 minutami
Krkovička s liškami
Sahula před 39 minutami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 41 minutami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 50 minutami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 3 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 4 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 4 hodinami
Tématické fráze:
segedinsky z bucku,
recept na segedínský na guláš sbůčku,
nekysané zelí,
segedyn z ocasku,
segedín recept,
gulaš z pečeného bůčku,
sterilované zelí a segedin,
co naše babičky uměly segedinský guláš recept,
segedin z pečeného z bůčku,
segedin,
segedyn z bučku,
segedín z boku
Suroviny:
bok vepřový,
cibule,
česnek,
zelí sterilované,
smetana,
sádlo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
bujón
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji za recept. 😊
Moje milovaná je M.J.Sandtnerová; vařeno tedy podle ní a při čekání na výsledek jsem brouzdal po rcp
Ukázalo se, že vařím segedín stejně jako Dajda: tedy bez divokého koření
...česnek jsem nakonec omilostnil a nebyla to chyba
...a bez bujónu
***
Radost a chuť mi trošku dost pokazila skutečnost, že maso bylo extra "cítit" prasečinou...
No, čím asi mělo "vonět", když bylo z vepřového, že?
Ale stejně by mě zajímalo v čem se to čuně vyválelo...
Proč ne česnek? Neříkám, že ho dávám zrovna 4 stroužky, někdy ho nedám vůbec, ale nakonec určitě ne, to pak česnek nedodá jídlu ten správný ocásek, ale minimálním povařením je právě cítit po česneku. No, každý vaří podle vlastní chuti a o tom to je, že
casino: Každý jsi něco najde že?
Segedín z nekysaného zelí? No budiž
Segedýn s česnekem