Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 723 kJ / 7 343 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,35 g |
| Tuky | 471,13 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 2,47 g |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 597,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve vyšleháme vejce, cukr a máslo do nadýchané pěny a poté přidáváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
Krok 2: Hladké těsto dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy (průměr 26 cm) a dáme péct do trouby na cca 45 minut a 180 stupňů - podle zkušeností s vaší troubou a vyzkoušíme špejlí, zda se nelepí.
Krok 3: Na krém si vyšleháme šlehačku, tu přidáme do směsi z tvarohů, mascarpone a vanilkového cukru.
Dochutíme ještě cukrem dle naší chuti a krém je hotov. Krok 4: Vychladlý korpus rozkrojíme na dvakrát, každý plát nejprve namažeme džemem a na to dáme krém. Celý dort namažeme už jen krémem, posypeme kokosem a dozdobíme dle fantazie. Já použila borůvky, sušené maliny (zrovna jsem nesehnala čerstvé), kostky kokosu v čokoládě, sedmikrásky a motýlka z jedlého papíru. Krok 5: Dobrou chuť.
Dochutíme ještě cukrem dle naší chuti a krém je hotov. Krok 4: Vychladlý korpus rozkrojíme na dvakrát, každý plát nejprve namažeme džemem a na to dáme krém. Celý dort namažeme už jen krémem, posypeme kokosem a dozdobíme dle fantazie. Já použila borůvky, sušené maliny (zrovna jsem nesehnala čerstvé), kostky kokosu v čokoládě, sedmikrásky a motýlka z jedlého papíru. Krok 5: Dobrou chuť.
Zveřejněno 31. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E4VY
Moje poznámka
Dort s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E4VY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 1 hodinou
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 4 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 7 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 9 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 10 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 10 hodinami
Tématické fráze:
boruvkove dort,
dort s borůvkami
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
cukr,
vejce,
tvaroh,
mascarpone,
cukr vanilkový,
cukr,
smetana ke šlehání,
marmeláda borůvková,
kokos
Komentáře (5)
A co se týče dotazu, krém drží dobře,jen jsem ho před namazaním dala do lednice... Než vychladl dort.