Suroviny pro 21
21
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 807 kJ / 2 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,00 g |
Tuky | 69,05 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 478,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme těsto. Já dávám do pekárny. Jinak klasicky vykyne kvásek s trochou mléka a cukru. Po vykynutí kvásek přidáme k mouce, cukru, mléku, rozpuštěnému tuku (dělám z Hery, ale teď jsem dělala půl na půl se sádlem a samozřejmě taky výborné), špetce soli, vanilkovému cukru a citronové kůře (nemusí být).
Krok 2: Po vykynutí děláme polévkovou lžící bochánky, které plníme tvarohovou náplní (dávala jsem i povidla a vytekla mi).
Krok 3: Na plechu děláme do bochánků důlek vajíčkem a do každého důlku dáme marmeládu (tuhou, aby nevytekla), nebo povidla a navrch posypku. Nepotíráme vajíčkem (i když já jsem potřela, ale nemá to být, těsto má být i po upečení světlé růžové).
Krok 4: Pečeme na 160-180°C do růžova.
Zveřejněno 15. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rudecké koláčky (bez vajec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4zP
Moje poznámka
Rudecké koláčky (bez vajec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4zP
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 3 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
tuk,
kvasnice,
mléko,
sůl,
cukr vanilkový,
kůra citronová
Komentáře (1)