Bulgur se zeleninou
Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bohatý na vlákninu, což podporuje naše trávení. Můžeme z něj připravit lehká a dobře stravitelná jídla, jako je toto. Bulgur zapečeme se zeleninou na másle a můžeme podávat jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 280 kJ / 545 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,70 g |
| Tuky | 1,52 g |
| Vláknina | 18,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 64 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 106,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci vhodném do trouby rozpustíme kousek másla. Postupně přidáváme očištěnou a na menší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a několik minut na mírném plameni promícháváme.
Krok 2: Přidáme propláchnutý bulgur, sůl, promícháme se zeleninou, ještě asi 3 minuty restujeme. Poté přidáme hrášek.
Krok 3: Vše zalijeme hrnkem vody, vložíme do vyhřáté trouby na 180-200 °C a pečeme do vyvaření vody, přibližně 30-35 minut.
Krok 4: Hotový bulgur posypeme nakrájenými olivami.
Zveřejněno 7. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulgur se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDXY
Moje poznámka
Bulgur se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDXY
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 18 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 18 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 minutami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 2 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 3 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 4 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 4 hodinami
Mila kuličky
Marule před 4 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 5 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 6 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
petržel,
hrášek mražený,
cuketa,
olivy černé,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
bulgur
Komentáře (4)
Gustavo Woltmann