Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 541 kJ / 1 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,43 g |
Tuky | 59,27 g |
Vláknina | 30,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 81 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 86,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené fazole sceďte a nechte okapat. Promíchejte fazole, rajčata, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, špetku soli, olej, trochu čerstvě mletého pepře a rozmixujte. Z hmoty vytvořte kuličky, velké možná jako padesátikoruna. Dlaně potřete trochou oleje a ještě mezi dlaněmi trochu poválejte, aby se olejem obalily.
Krok 2: Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C (horkovzduch). Pečte asi 30–35 minut. Nechte zchladnout.
Krok 3: Připravte špenátový hummus a podávejte s dýňovým olejem a semínky.
Zveřejněno 16. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolové kuličky se špenátovým hummusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3W79
Moje poznámka
Fazolové kuličky se špenátovým hummusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3W79
Nejnovější recepty
Jelení závitky
Přidáno před 1 hodinou
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 2 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 14 minutami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 19 minutami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 28 minutami
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 1 hodinou
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 2 hodinami
Bramboračka
Susanna před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 4 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 4 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 4 hodinami
Suroviny:
fazole bílé,
rajče sušené v oleji,
česnek,
šťáva citronová,
římský kmín mletý,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)