Mléčná zmrzlina s ovocnou příchutí

Merylas Kuchařka: Merylas

cca 6 Moučníky , Nepečené a mražené 2 názory

Suroviny

500 ml mléka
120 g krupicového cukru - dle potřeby
20 g kukuřičného škrobu
2 žloutky
200 g ovocného protlaku (jahody, maliny, rybíz, višně, ostružiny)
citronová šťáva dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zhruba 350 ml mléka s cukrem dáme hřát, mezitím ve zbytku mléka rozšleháme žloutky se škrobem. Za stálého míchání nebo prošlehávaní metličkou vlijeme do horkého mléka a necháme zhruba 2 minuty pomalu provařit. Pak směs necháme zchladnout, můžeme třeba využít i studenou vodní lázeň. Nakonec vmícháme ovocnou dřeň, přidáme trochu citronové šťávy a ještě necháme v chladničce dobře vychladit.

  2. Směs vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to asi 35 minut. Ihned podáváme.

Poznámka

Opět recept ze sešitku staršího vydání. Upraveno.

Zmrzlina chutná s výraznějším ovocem. Zmrzlina na fotce je připravena z husté šťávy červeného rybízu a z banánové dětské přesnídávky.

Pro úplnost dodávám, že v původním receptu bylo na stejné množství mléka a škrobu 200 g cukru, 3 žloutky a 150 g ovocného protlaku.

Kukuřičný škrob se dá koupit pod názvem Maizena nebo Gustin.

Kdo má menší zmrzlinovač, tak musí dávku snížit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mléčná zmrzlina s ovocnou příchutí

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    MamlajdaD: No, já se na léto připravuji a tak zkouším:-) Ono v těch nanukových formách budou tvrdší, přece jen ten stroj mrazí a stále promíchává. Takže pak je konzistence jako u kopečkové zmrzliny. A děkuji. :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Merylas: Už se na ty tvoje zmrzliny těším! Dělám je do těch nanukových udělátek a zatím mám mrazák pořád našlapaný, ale ono se to brzy trošku vyprázdní! ;-):-D:-K Pak písnu a snad i vyfotím, i když ty moje mobilové fotky za moc nestojí. :-) Přeji pevné zdraví a dík za ty prima "studené" receptíky! :-D:yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo