Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílý chléb se starým těstem - old dough, pâte fermentée

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 4. 2020 17:16

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 620 kJ / 1 821 kcal
Bílkoviny59,00 g
Tuky10,10 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy365,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Staré těsto:

500 g chlebové mouky

300 g vody

10 g čerstvého droždí

špetka soli

Príprava: Spracujeme múku, vodu, droždie, štipku soli a necháme v teple stáť cca 1 hodinu. Potom ho prepracujeme a uložíme v uzavretej nádobe do chladničky a podľa potreby použijeme 3-5 dní. Pred použitím do cesta ho necháme cca hodinku v teple postáť.

Staré cesto - old dough, pâte fermentée patrí k prefermentom, jeho používanie som sa naučila od Cathleen - https://www.toprecepty.cz/recept/46009-stare-testo...

Pečivo s ním je proste "inakšie".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, droždí čerstvé, sůl, ocet, mouka chlebová pšeničná

TopRecepty.cz

Bílý chléb se starým těstem - old dough, pâte fermentée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yL9E