Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Seitan, tužší verze (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

1. 5. 2020 14:14

Suroviny pro 12

12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 577 kJ / 1 333 kcal
Bílkoviny118,61 g
Tuky13,51 g
Vláknina32,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,20 g
Sůl15,00 g
Sacharidy170,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

PROČ? Rozhodli jste se z etických nebo zdravotních důvodů omezit konzumaci masa? Tady máte perfektní náhradu. Nebojte se lepku, pokud není v mouce spojen se škrobem, je mnohem lépe stravitelný!

KLOBÁSY: Pro výrobu uzenin/klobás ubereme lepku (300 g na 500 ml mokré složky) Můžeme přidat uvařené kroupy/rýži, ovesné vločky, ořechy, vločky studeného kokosového tuku (aby nám zůstaly tučná oka, musí být tuk i těsto při zpracování a tvarování klobásek studené). Velmi se hodí (uzená) paprika, sójovka, BBQ omáčka, houby... nebojme se HODNĚ OCHUTIT A OSOLIT. Pro lepší tvar a pevnost klobásky natěsno balíme do potravinové fólie, konce svážeme a následně taktéž vaříme v páře.

KARBANÁTKY: tak tady se můžete hodně vyřádit. Seitanovou mouku zde nepřidáváme v takovém množství, prim může hrát celá škála jiných zdravých surovin. Doporučuji karbanátky potřít olejem a péct v troubě.

OCHUCENÍ: vodu můžeme z části nahradit jinou mokrou surovinou, např. vývarem nebo rovnou vařenou zeleninou, rajským protlakem, tofu, uvařenými luštěninami... fantazii se meze nekladou. Poměry musíte vychytat, ale pamatujte: raději mokřejší, než příliš suché těsto. To platí i v pekařině u kynutých těst.

POZNÁMKA: recept inspirovaný stránkou www.eat-this.org/seitan-selber-machen/

Počet porcí je potřeba brát s rezervou. Vychází na 8-12 porcí, v závislosti na hladu strávníků a způsobu dalšího zpracování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jumano jumano

1. 2. 2022 15:52

Pajaja: vypadá to úplně stejně jako holé maso na grilu, a podobně to i chutná. Nějak extra zdravé to není, taktéž úplně stejně jako olejem a kořením prostoupené maso na gril.

Pajaja

1. 2. 2022 14:04

Škoda, že ten pokrm nelahodí oku. Určitě je to zdravé, o tom žádná, ale. . . ????

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: seitan, mouka cizrnová, droždí lahůdkové, sůl, koření houbová variace, voda, cibule, pepř, ocet, cukr

TopRecepty.cz

Seitan, tužší verze (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q970