Kuřecí ragú na pivě

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 20 názorů

Suroviny

2 kuřecí řízky ( stehenní nebo prsní)
150 g zelených fazolek
pár plátků slaniny
1 červená paprika
2 rajčata
1 cibule
200 ml černého piva
3 polévkové lžíce smetany ( možno sladké i zakysané)
2 polévkové lžíce hladké mouky
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké měsíčky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na velikost sousta.

  2. Na pánvi vyškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přidáme maso a orestujeme dohněda. Osolíme, přidáme cibuli, necháme chvilku zesklovatět, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme pivem, popř. ještě trochou vývaru. Asi po deseti minutách vložíme pokrájené fazolky a papriku, podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.

  3. Nakonec vmícháme rajčata a smetanu, prohřejeme, dochutíme a podáváme.

Poznámka

Upraveno podle starého vydání časopisu Nejlepší recepty od Katky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 375 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí ragú na pivě

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Nikina:Tak to jsem moc ráda, my tenkrát taky;-) Děkuju za fotku a zprávičku:-K

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    1974andrea: Andrej moc jsme si pochutnali, s dovolením přidávám foto a zasloužený bodík :-)

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    1974andrea: včera jsem dělala, akorát vynechala rajče a přidala česnek. Černé pivo (a i bílé víno) používám často, neb máme strašně rádi chuť, kterou zanechá. Takže bod je jasný :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jitkas:Jitko, chuť se světlým pivem bude určitě značně rozdílná, světlé je hořké, ale to ty jistě víš;-)

    Jinak díky všem za shlédnutí a okomentování receptu:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Já se picnu:-D:-D nestačím ani ukládat, natož zkoušet:-D:-D

    Paul Sulc::-D:-D:-D dobrá rada nad zlato:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Paul Sulc: Nebojte, neberu to zas tak vazne, jsou jine problemy, ktere mi obcas rusi spanek. Recept se mi libi prave tim, ze to pivo se pouziva cerne a je tam zelenina, kterou mam moc rada. Pak prijdete Vy a poradite mi, abych tam dala svetle. Nerikejte, ze je to jedno. Tez to bude uplne o necem jinem, kdyz to podliji vinem. Taky neni jedno, zda bilym ci cervenym, jiste uznate. No a zeleninu (ktere mam dost a slusne kvality), mi vymenite za porek. Vazeny pane Sulc, ale ja chtela: "Kureci na cernem pivu se zeleninou" a Vy mi nabizite: "Kureci na svetlem pivu s porkem". Neco uplne jineho, ze? A nebojte, porek na skus uvarit umim, ale tech 20 min je dost, lepe 10 i mene.

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Paul Sulc Paul Sulc(neregistrovaný)

    Jitkas: Vzacna damo, neberte ty recepty zase tak k smrti vazne. U naproste vetsiny z nich muzete vzajemne nahrazovat vino, pivo a vodu. Mate gulas a ted velky vynalezce jej udela misto vody z pivem. Nebo z vinem, cervene jako bile. Takze docela klidne tam dejte svetle pivo a nic se nestane. Jen budte trochu inovativni, zapomente jak ''varla maminka'' a trochu take premyslejte. A neco vam poradim: misto vselijake zeleniny tam na poslednich 15-20 minut dejte nakrajeny porek. Nejdrive zelene, za chvili bile. Pozor zt se nerozvari.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p vypadá to lahodně;-):-K:-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Anna Kocikova: Anicko, muj problem je kvalita piva. Normalne, jako cerne pivo, dostanu Guiness, to ja nemohu ani pit, natoz pouzit na vareni. Je strasne silne a horke. Obcas se mi podari sehnat cerny Radegast, neptej se mi na cenu, neb je opravdu absurdni a ten pak pijeme jako "vzacny lek", do jidla bych ho urcite nedala. Prodavaji ho ve tretinkovych lahvickach, proste velka rarita a k dostani jen v obchode se specialnim pivem, typu pub a to jeste ne vzdy.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jitkas:Jituš,toho piva do jídla nesmíš dát moc,nanejvýš cca 300ml,protože jinak je jídlo opravdu nahořklé(Nevím,jak u ostatních.To je pouze moje zkušenost):-)

    Andri,opět další parádní a chutná bašta:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    1974andrea: Samozřejmě. Tvé recepty tam ještě nikdy nezklamaly;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krásný recept, Ty jsi prostě úžasná kuchařka, mám moc ráda Tvé recepty :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Recepis plne zeleniny,urcite moc dobry,zitra vyzkousim. Krasna fotka

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kuřecí ragú kuřecí ragú se zeleninou kuřecí ragů recept vepřové ragů na pivě kuřecí maso na pivě ragú recept zeleninové ragú vepřové ragú se zeleninou kuřeci na pivu recepty kuřecí ragů recept na ragú kuřecí na pivě kuřeci maso na pivu ragů na černém pivě ragů na černém pivu ragú z kuřecího masa ragů na pivě recept kuřecí ragů recept na kuřecí ragú vepřové ragů na pivu

Zapomněl/a jsem heslo