Zapečené panenkové medailonky

ivulinka Kuchařka: ivulinka

3 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

1 větší panenka (asi 600 g)
sůl
pepř
Na naložení:
1/2 cibule
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce oleje
100 g anglické slaniny
100 g Hermelínu
olej na pánev
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenku odblaníme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na medailonky, které jemně naklepeme pěstí ruky, osolíme je a opepříme.

  2. Cibuli nastrouháme na jemno, smícháme s hořčicemi a olejem a vymícháme do hladké marinády. Maso naložíme nejlépe přes noc.

  3. Na rozpáleném oleji opečeme medailonky dozlatova z obou stran, pak je přemístíme do zapékací misky, poklademe plátky anglické slaniny a dáme do vyhřáté trouby zprudka zapéct (10 minut při 200°C).

  4. Až se slanina teplem pokroutí do tvaru mističek, posypeme ji nastrouhaným hermelínem a počkáme až se v troubě rozpustí. Přitom dáváme pozor, abychom tepelnou úpravou minutkové maso příliš nevysušili.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 698 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené panenkové medailonky

Tématické fráze: zapečené vepřové medailonky zapečená vepřová panenka zapečená panenka medailonky z panenky vepřové medailonky v troubě zapecene medailonky vepřová panenka zapečená zapékaná panenka zapékaná vepřová panenka vepřové medailonky zapečené zapekané vepřové medailonky zapečené panenky zapecena veprova panenka s bramborem recept na medailonky z panenky zapečené medailonky zpanenky medailonky z panenky v troubě medailonky z panenky ve slanině veprova panenka zapecena s hermelinem zapečená panenka s hermelínem zapečené vepřové medailonky recept