Bleskurychlá skoro Mozzarella (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Taevita Kuchařka: Taevita

Studená kuchyně 3 názory

Suroviny

1 l plnotučného mléka
200 g zakysané smetany
3 vejce syrová
1 lžíce soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mléko přivedeme k varu a osolíme. V misce metličkou smícháme vejce se zakysankou a vyklopíme to do vařícího mléka. Vaříme na mírném teple maximálně 5 minut. Stále mícháme. Vytvoří se hrudky a "syrovátka".

  2. Scedíme vše přes síto s plátnem. Nahoře plátno zakroutíme, zakroucený konec dáme dospod a zatížíme seshora, lehce, třeba dezertním talířem, necháme v sítu. Dala jsem na talířek ještě balení másla, aby byl těžší. Vše, i s miskou na odkapání uložíme do lednice a přes noc necháme vykapat.

  3. Ráno vybalíme z plátna a máme kompaktní hrudku smetanového "jakosýra". Je lehký a oproti domácímu žervé i pevný a méně mastný. Voní po másle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bleskurychlá skoro Mozzarella (Dělená strava podle LK - Zvířata)

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty