Lilkový mozeček (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Suroviny 2 porce

1 lilek
2 cibule
PL řepkového oleje
200 g lahůdkového tofu
půl kostky zeleninového bujónu
1 PL směsi Vegan eggie
pepř
1/2 KL kurkumy
1 KL drceného kmínu
2 PL lahůdkového droždí
1 KL černé soli (není nutná)
hrst sekané petrželové natě

Postup přípravy receptu

  1. Cibule pokrájíme nadrobno. Oloupaný lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 20 minut vypotit. Lilek dáváme potit kvůli ztrátě případné hořkosti a také proto, aby byl co nejvíc hutný. Lahůdkové tofu posekáme v nádobě ručního mixéru, odložíme a totéž uděláme s vypoceným lilkem.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, až zesklovatí, přidáme k ní lilek, osolíme černou nebo kuchyňskou solí, opepříme, okmínujeme, dochutíme zeleninovým bujónem, vmícháme Vegan eggie. Dusíme pod poklicí do změknutí lilku. Přisypeme sekané tofu, obarvíme kurkumou, dochutíme droždím a posypeme petrželkou.
    Vše promícháme, krátce provaříme, případně odpařením vody necháme zhoustnout.

Komentáře k receptu Lilkový mozeček (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty