Suroviny
Porce: 40 - 45 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 189 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,66 g |
Tuky | 107,07 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 693 mg |
Sodík | 125 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 453,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Opravdu důkladně propracujeme, aby se s ním potom dobře pracovalo. Pomoučíme, zakryjeme plátýnkem a necháme na teple vykynout.
Krok 2: Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, velké jako vrchovatá polévková lžíce. Z nich vyvalujeme dlouhé tenké válečky, které uprostřed uchopíme jako "ouško" a konce stočíme do vrtulky. Necháme opět vykynout.
Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách do zlaté barvy. Vyndaváme na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný tuk. Ještě horké posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 20. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové motánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxMz
Moje poznámka
Skořicové motánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxMz
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 22 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Fitulka před 18 minutami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 24 minutami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 33 minutami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 38 minutami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 2 hodinami
Cuketový perník
martianekk před 2 hodinami
Čočkový salát s vejci
Praevka před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr,
sůl,
mléko,
máslo,
žloutek,
rum,
kůra citronová,
olej,
skořice
Komentáře (1)