Ruské motánky

lemarti Kuchařka: lemarti

Moučníky , Ostatní 14 názorů

Suroviny

1 vyválené listové těsto
Těsto:
125 g hladké mouky
75 g másla
25 g kakaa
80 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
na špičku nože prášek do pečiva
1 bílek
Na potření:
1 žloutek
1 lžice mléka
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s práškem do pečiva a kakaem přesejeme na pracovní desku. Přidáme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a bílek. Zpracujeme v těsto, zabalíme do folie a dáme na půl hodiny do lednice.

  2. Listové těsto rozvineme na pracovní desku.

  3. Těsto vyndáme z lednice a přes folii vyválíme na obdélník tak, aby měl rozměry jako polovina listového těsta. Těsto poté položíme na polovinu listového a druhou polovinou překryjeme.

  4. Poté vyválíme plát zhruba 32 cm na délku, šířka zůstane stejná.

  5. Plát nakrájíme na proužky silné 2 cm. Každý proužek zkroutíme a tvarujeme do požadovaného tvaru až na plechu vyloženém pečícím papírem.

  6. V mističce smícháme žloutek s mlékem a "kroucánky" potřeme. Můžeme posypat nasekanými mandličkami.

  7. Pečeme na 220°C asi 10 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 155 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ruské motánky

Tématické fráze: ruské recepty ruské moučníky ruské pečivo motánky ruské vánoční pečivo ruské vánoční recepty motánky.cz ruské sladké recepty ruský moučník ruské vánoční jídlo kroucánky z listového těsta ruský vánoční recept moučniky z banánu ruské recepty na těsta ruské jídlo ruská kuchařka motanky z listoveho testa ruské sladké pečivo ruská vánoční sladké motánky