Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,34 g |
Tuky | 10,14 g |
Vláknina | 18,51 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 159 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 30,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a pórek nakrájíme na kousky, brambor nastrouháme najemno. Rozpustíme máslo a cibuli orestujeme do růžova. Přidáme pórek a orestujeme. Podlijeme malinko vývarem a přisypeme brambory. Dusíme asi 5-6 minut do měkka a vydušení většiny vody.
Krok 2: K pórku přidáme povolený špenát a přivedeme k varu. Společně vaříme krátce, aby si špenát zachoval barvu. Vše rozmixujeme (kdo chce), přidáme smetanu a česnek. Hustota by měla být akorát, jinak stačí přidat trochu jíšky. Dochutíme a podáváme s bramborami a vařeným masem nebo vejci.
Zveřejněno 30. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrAl
Moje poznámka
Pórkový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrAl
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 10 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské řízečky
Veramik před 10 minutami
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 5 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 5 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 6 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 6 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 6 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 9 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 9 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 10 hodinami
Suroviny:
špenát,
pórek,
cibule,
brambory,
máslo,
česnek,
smetana,
vývar masový,
sůl
Komentáře (7)