Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 47 646 kJ / 11 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2 104,20 g |
Tuky | 320,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 4,00 g |
Sodík | 55,21 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce promícháme se solí. Krok 2: Touto směsí každý kousek masa dobře se všech stran potřeme (snažíme se vmasírovat směs do masa) a naskládáme natěsno do nádoby. Krok 3: Čisté plátno namočíme, vyždímáme a maso přikryjeme. Nahoru položíme větší talíř, nebo prkénko, zatížíme závažím, uzavřeme poklicí, dáme do chladna a cca 14-20 dní si toho nevšímáme. (Já dávám do lednice.) Krok 4: Den před uzením maso dobře od soli a česneku umyjeme, osušíme a navlékneme do síťky. ( Kdo nemá síťku, může jen tak napíchnout na háčky) Krok 5: Přes noc opět necháme v chladu.
Než dáme do roztopené udírny, necháme aspoň 2 hodiny v pokojové teplotě.
Maso udíme cca 8 hodin v teplotě 90-95 C° a pak ještě 2 hodiny na cca 100-110 C°
Zveřejněno 26. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mé domácí uzené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Zxr
Moje poznámka
Mé domácí uzené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Zxr
Nejnovější recepty
Vepřové kostky na sladkokyselých hříbkách a čerstvé paprice v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Dort s vaječným likérem
Přidáno před 13 hodinami
Rolka z kapra a kapusty
Přidáno před 15 hodinami
Štóla s karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra na červeném víně a cibuli
Přidáno před 22 hodinami
TIP
Rohlíčky obzvláště vypečené
Přidáno 5. 12. 2024 21:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pomocí jednoduchého triku už nikdy nebudete bojovat s víčkem na PET lahvi: Konec rozčilování a klení
Zpěvačka Kamila Nývltová peče cukroví po tunách. Nám prozradila recept na linecké babičky Litkové
Vynálezce Samuel Morse jedl skromně. Pizzu považoval za druh nechutného koláče, který jako by vytáhli z kanálu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy s klobásou a rozmarýnem
bludicky před 6 hodinami
Listové šátečky s vanilkovým krémem
ivackova před 6 hodinami
Pomerančový krém
Brumaire před 9 hodinami
Putimské vepřové nudličky
Svetlonosna před 13 hodinami
Římská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
wimra před 16 hodinami
Krůtí mleté šišky se sýrem a zeleninou
bajoo před 17 hodinami
Medailonky v hrubozrnné hořčici
Christine před 18 hodinami
Bramborová polévka s vločkami
TondaJ před 19 hodinami
Tématické fráze:
domácí uzené,
recept na domácí uzené,
nakládání uzeného masa,
nakládání masa na uzení pragandou,
výroba uzeného masa,
recept na domácí uzené maso,
domaci uzene recept,
domácí výroba uzenin,
domácí uzené maso recept,
vyroba domaciho uzeného masa,
recepty na domaci uzene,
domáci uzeniny,
domáciuzene,
recept domaci uzene,
vyroba domaci uzene z krkovice,
domaci vyroba uzeného masa,
postup na domaci uzene,
domácí uzené maso,
nakládání na uzené maso recepty,
uzené maso nakládání
Suroviny:
maso vepřové,
rychlosůl,
česnek,
Komentáře (33)