Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mé domácí uzené

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie47 646 kJ /
11 388 kcal
Bílkoviny2 104,20 g
Tuky320,28 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 4,00 g
Sodík 55,21 g
Sůl10,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso umyjeme a dobře osušíme.
Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce promícháme se solí. Krok 2: Touto směsí každý kousek masa dobře se všech stran potřeme (snažíme se vmasírovat směs do masa) a naskládáme natěsno do nádoby. Krok 3: Čisté plátno namočíme, vyždímáme a maso přikryjeme. Nahoru položíme větší talíř, nebo prkénko, zatížíme závažím, uzavřeme poklicí, dáme do chladna a cca 14-20 dní si toho nevšímáme. (Já dávám do lednice.) Krok 4: Den před uzením maso dobře od soli a česneku umyjeme, osušíme a navlékneme do síťky. ( Kdo nemá síťku, může jen tak napíchnout na háčky) Krok 5: Přes noc opět necháme v chladu.
Než dáme do roztopené udírny, necháme aspoň 2 hodiny v pokojové teplotě.
Maso udíme cca 8 hodin v teplotě 90-95 C° a pak ještě 2 hodiny na cca 100-110 C°

Zveřejněno 26. 4. 2019

Poznámka autorky medanek

Takto udím již řadu let a všem moc chutná .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mé domácí uzené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Zxr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mé domácí uzené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Zxr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Merlo
casino Pokud máte zájem se dozvědět vše o uzení , jak řešit různé situace, rady atd. vřele doporučuji skupinu výhradně se zabývající výrobou uzenin a uzení všeho možného :-8:-)

www.facebook.com/groups/1909321589297034/

Výroba domácích pochoutek, aneb Víme co jíme

casino: Děkuji ;-)

Zobrazit starší odpověď

Dobry den. Mohu se zeptat jakym kdo udite drevem? Ja udim 5 let vysusenym agatem na 80°C kourovod mam 1m od udirny (betonova roura) hodinu do predu vyhrata udirna maso osusene od vody z nalevu a nekdy se me stane ze mam maso nakysle. Nekdy je... nekdy nejni... a postup dodrzuji porad stejny. Predem dekuji za nejakou radu

casino: kouknu. Ale nevzdam to...;-)

Zobrazit 10 starších odpovědí

Medánek: No to věřím, člověk se pro tu vůni ani nemůže dočkat ochutnávky. :-8;-) Kdyby tady uvedené recepty i z obrazovky voněly, tak bych dnes měla nos nalepený na obrazovce:-D:-D:-D Miluju uzené masíčko, vždycky tvrdím, že nejlepší koření je kus uzeného!:-D:-K Ať se vždycky daří! :-8

MamlajdaD: Máš úplnou pravdu:-) A ještě jednou děkuji :-K:-K

Medánek: Tiše sedím, zírám na obrázek a jen polykám sliny. ;-):-O<3 Je to nádhera!:-K. Bodík moc a moc zasloužený už letí!:yes:

MamlajdaD: Moc děkuji:-) :-D Zrovna jako já, když jsem hodiny kroužila kolem, cítila tu vůni. :-D;-)

Lenunka, zatím jsem je viděla jen na netu u Herolda, ale asi se prodávají i jinde
: heroldreznickepotreby.cz/eshop/reznicke-potreby/provazky-sitky-uzenarske-folie/sitky-uzenarske/

MamlajdaD: díky, podívám se po ní :-):-K

kde se prosím kupuje ta masová síťka? :-K

Lenunka: Také myslím, že u Herolda, jak píše mamlajda :-) Já si ji vozím z venku.

Nádhera.:yes:

mika59: Děkuji :-K:-K

:-Knádhera!! Když udíme maso mimo zimu, každý naložený kousek zavakuuji a také uložím do lednice. Není česnek cítit a není starost, že by maso zasmrádlo. Po zabíjačce nakládáme klasicky. Ale nakládáme do soli. S Pragandou jsem to ještě nezkoušela.

hospodyne: To je také možnost, to vakuovat :-), ale já to mám radši všechno pohromadě v hrnci:-):-), lépe se to proleží a jestli je léto, nebo zima je naprosto jedno, neboť v lednici mám pořád stejnou teplotu. :-);-) Nestalo se mi ještě nikdy, že by zasmrádlo. :-) a děkuji moc :-K:-K

Som z teba mimo, čo všetko dokážeš...:-8

magdalenka: Moc děkuji :-K ,ale na tom nic není složitého :-);-):-K

Je nádherné, také si udíme maso sami.:-K

Jaromira18: Děkuji :-):-K

teda to je :-)<3:-K

Lenunka: :-) Děkuji :-K

<3:yes::yes::yes::yes:

JanaDorazinova: Děkuji :-K

Tématické fráze:
domácí uzené, recept na domácí uzené, nakládání uzeného masa, nakládání masa na uzení pragandou, výroba uzeného masa, recept na domácí uzené maso, domaci uzene recept, domácí výroba uzenin, domácí uzené maso recept, vyroba domaciho uzeného masa, recepty na domaci uzene, domáci uzeniny, domáciuzene, recept domaci uzene, vyroba domaci uzene z krkovice, domaci vyroba uzeného masa, postup na domaci uzene, domácí uzené maso, nakládání na uzené maso recepty, uzené maso nakládání

Suroviny:
maso vepřové, rychlosůl, česnek,

Přidat fotografie receptu