Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lotus jablečný koláč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 684 kJ /
4 227 kcal
Bílkoviny56,99 g
Tuky266,01 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 733 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy388,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170°C, dno formy vyložíme pečicím papírem. Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vsypeme do připravené formy a vytvarujeme dno, dobře přitlačíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 10 minut. Krok 2: Mascarpone a zakysanku vyšleháme společně s cukrem do hladké směsi. Přidáme vanilku a zašleháme vejce. Nalijeme na horkou předpečenou sušenkovou krustu a uhladíme. Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme. Promícháme s kořením a rovnoměrně navrstvíme na smetanovou směs. Krok 4: Cukr, mouku a vločky smícháme, přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Ideální je drobenku připravit v mixéru, ale lze i ručně. Drobenku rovnoměrně nasypeme na jablka a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C asi na 30 minut. Koláč dozdobíme zakysanou smetanou a oblíbeným ovocem.

Zveřejněno 18. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0JRV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0JRV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky karamelové, máslo, mascarpone, smetana zakysaná, extrakt vanilkový, vejce, jablko, skořice, ořech muškátový, cukr třtinový, mouka polohrubá, vločky ovesné, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu