Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 637 kJ / 3 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,50 g |
Tuky | 117,83 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 454 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 532,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýňové pyré:
Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.
Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor - cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce. Krok 2: Do mísy dejte vejce, krupicový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny.
Snižte otáčky šlehače a přilijte mléko a olej. Šlehejte dál a mezitím si připravte mouku, do které přidejte prášek do pečiva, skořici a vše promíchejte. Krok 3: Sypkou směs postupně přisypte k mokré směsi a vymíchejte hladké těsto. Krok 4: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné půlky přisypte kakao a do druhé půlky přidejte dýňové pyré. Krok 5: Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hladkou moukou. Spodní vrstva může být kakaová nebo naopak. Přidávat těsto můžete po lžicích. Krok 6: Plech vložte do trouby předehřáté na 180°C a řezy pečte 30 minut. Upečení vyzkoušejte na špejli.
Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.
Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor - cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce. Krok 2: Do mísy dejte vejce, krupicový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny.
Snižte otáčky šlehače a přilijte mléko a olej. Šlehejte dál a mezitím si připravte mouku, do které přidejte prášek do pečiva, skořici a vše promíchejte. Krok 3: Sypkou směs postupně přisypte k mokré směsi a vymíchejte hladké těsto. Krok 4: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné půlky přisypte kakao a do druhé půlky přidejte dýňové pyré. Krok 5: Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hladkou moukou. Spodní vrstva může být kakaová nebo naopak. Přidávat těsto můžete po lžicích. Krok 6: Plech vložte do trouby předehřáté na 180°C a řezy pečte 30 minut. Upečení vyzkoušejte na špejli.
Zveřejněno 23. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné a rychlé dýňové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEgL
Moje poznámka
Snadné a rychlé dýňové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEgL
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
pyré dýňové,
olej,
kakao,
vejce,
skořice,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
dýně
Komentáře (1)